Potrivit specialiştilor, 15-30 de minute petrecute zilnic în aer liber pe vreme însorită sunt suficiente pentru a furniza organismului cantitatea necesară de vitamina D. În plus, această vitamină poate fi obţinută şi din alimente. Iată cele mai bune surse de vitamina D.
Există aproximativ 400-1.000 UI într-o lingură din acest produs. În ciuda gustului specific, uleiul de peşte poate fi un supliment excelent pentru sănătate.
100 de grame de hering conţin de la 290 la 1.500 UI de vitamina. În acelaşi timp, acest peşte este mult mai accesibil decât somonul sălbatic, ceea ce îl face mai atractiv pentru consumatori.
Conservele de sardine şi ton pot conţine aproximativ 300 UI la 100 g. Este suficient să alegem peştele care ne place cel mai mult şi să ne pregătim preparatul preferat.
Mulţi producători moderni îmbogăţesc adesea în mod special diverse alimente cu vitamine, cum ar fi laptele. Ambalajul conţine informatii despre conţinutul de substanţe benefice. O cană de lapte îmbogăţit conţine aproximativ 100 UI de vitamina D, în timp ce aceasta este practic absentă în laptele obişnuit.
CITEȘTE ȘI: Vitamina D și diabetul: Efectul benefic pe care îl are asupra acestei boli
Vitamina D este esențială pentru imunitate și pentru numeroase alte procese din organism.