Înălțarea Domnului, mare sărbătoare creștină. Ce tradiții trebuie respectate și ce NU e voia să faci în această zi

La 40 de zile de la Paşte, Mântuitorul nostru Iisus Hristos s-a ridicat la ceruri de pe Muntele Măslinilor. La această minune au fost martori Apostolii şi cei doi îngeri. Aceştia din urmă le-au vorbit apostolilor despre cea de-a doua venire a lui Hristos şi le-au cerut să nu fie copleşiţi de durerea despărţirii de Mântuitor.

Aceasta este ziua în care creştinii se salută unul pe celălalt cu „Hristos s-a înălţat!” şi „Adevărat S-a înălţat!”.

CITEȘTE ȘI: Nu a fost fake news! Columbienii chiar au confundat-o pe Maia Morgenstern cu Fecioara Maria… Reacţia incredibilă a marii noastre actriţe

În credinţa populară, această sărbătoare se mai numeşte şi Ispas sau Paştele Cailor, după numele personajului mitic cu acelaşi nume. Se spune că Ispas ar fi asistat la Înălţarea Domnului şi la ridicarea sufletelor morţilor la cer.

“Întrucât ar fi fost un om vesel, credincioşii caută să fie şi ei binedispuşi de ziua acestuia. Este prăznuit ca un adevărat sfânt sau patron al casei şi i se respectă ziua cu interdicţii severe de muncă în Muntenia, Moldova şi Oltenia”, spun specialiştii în etnografie şi folclor de la Muzeul Dunării de Jos Călăraşi.

Tradiţii de Înălţarea Domnului

CITEȘTE ȘI: Cu fiecare gând negativ, scurtăm viața creierului, iar pesimismul ne îmbolnăvește! Celebrul neurolog Vlad Ciurea ne învață ce să facem

Ce NU ai voie să faci în ziua marelui praznic

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro