FRUMUSETE SANATATE

Incredibil, dar adevărat: usturoiul este un superaliment pentru… păr! Care sunt beneficiile măști-minune

Foto: Pinterest.com

Despre usturoi știam că are numeroase proprietăți terapeutice, e bun în curele de slăbire și mai ales în tratarea acasă a unor afecțiuni ale căilor respiratorii.

Cercetătorii vin cu noutăți, doamnelor! Dacă doriți un păr des și lung ca al prințesei Rapunzel, ei bine, n-ar strica din când în când să nu mai strâmbați din nas la mirosul înțepător al usturoiul și să-l folosiți cu încredere în diverse măști pe care să le aplicați pe scalp.

 

Citește și: Planta din România care distruge în timp record celulele canceroase

 

Prietenul firului de păr și dușmanul mătreții

Vă cade părul? Vă crește prea greu podoaba capilară? Nimic mai simplu: usturoiul este și ieftin și la îndemână. Este bogăția pe care e obligatoriu să o folosiți pentru că e păcat.

Specialiștii susțin că fiind un concentrat de aminoacizi, vitamine, minerale și oligoelemente precum alicina care e un antibacterian puterni, usturoiul e o minune în tratarea problemelor de mai sus. Activează creșterea părului și oprește căderea.

Usturoiul, arată studiile efectuate, stimulează microcirculația la nivelul scalpului și redă vitalitatea firului de păr pe care-l hrănește la rădăcină. Și pentru că are multiple proprietăți antibacteriene, veți avea un păr frumos și puternic și, implicit, o piele sănătoasă și vă scapă rapid și de mătreață.

 

Citește și:  Căderea părului poate ascunde boli GRAVE: Ce ne recomandă medicii

 

Cum să vă preparați masca miraculoasă

Nu e nevoie de combinații ultrasofisticate, care presupun tratate de știință și doctorate în medicină. E suficient să luați câțiva căței de usturoi și să-i pisați într-un mojar ca și cum ați prepara… mujdei, dar fără sare. Puneți peste grăunții zdrobiți cam 50 de mililitri de ulei de măsline și amestecați până obțineți o pastă, pe care o lăsați apoi două zile, acoperită, la temperatura camerei.

Când ”masca” este gata, o aplicați direct la rădăcina părului, pe scalp, și stați așa între jumătate de oră și o oră. De asemenea, mare atenție dacă aveți răni la nivelul pielii, sfatul nostru este să le vindecați mai întâi, și apoi treceți la tratament.

Așadar, după ce v-ați frecționat capul cu amestecul respectiv și s-a scurs perioada adecvată, mergeți să vă spălați. Înainte de asta însă, dacă vă supără aroma de usturoi, ca să mai scăpați de miros, e bine să pulverizați un pic de oțet. Ar fi bine chiar să vă clătiți cu puțină apă în care ați pus oțet, până vă apucați de obișnuita șamponare.

Comentarii: