Din păcate, tot mai multe cupluri ajung să încheie relația cu un divorț. Uneori ți se pare greu să crezi că două persoane care păreau perfecte împreună aleg să-și sfârșească căsnicia.
În realitate, nimeni nu știe ce se întâmplă cu adevărat în spatele unei căsnici și nu poate prezice cu siguranță dacă o căsnicie se îndreaptă spre dezastru sau nu. Cu toate acestea, știința ne poate ajuta să înțelegem mai bine dinamica unei căsnicii, deoarece cuplurile împărtășesc unele asemănări – în modul în care își imaginează relația, statutul de lucru, nivelul de educație.
Iată așadar care sunt indiciile care prezic divorțul:
Căsătoria timpurie sau tardivă
Dacă te căsătorești în adolescență sau după vârsta de 32 de ani, șansele de a avea o căsnicie fericită se reduc. Persoanele care se căsătoresc aproape de 30 de ani și la începutul anilor 30 sunt mai predispuse să se despartă.
GHID DE STIL pentru bărbați: EȘARFA
În plus, diferența de vârstă dintre cupluri pare a duce la creșterea riscului de divorț. Potrivit cercetărilor, cel mai bun moment pentru a te căsători este la sfârșitul anilor 20, adică aproape de 30 de ani.
Afișarea disprețului pentru partener
Un studiu realizat cu 14 ani în urmă de către John Gottman, fondatorul Institutului Gottman și psiholog la Universitatea din Washington, a descoperit că există 4 ingrediente care conduc în mod inevitabil la divorț: dispreț, critică, defensivă și blocaj.
Durerile de cap din timpul nopţii, extrem de periculoase: Care e cauza acestora
Dacă îl consideri pe partener ca fiind la un nivel inferior ție, te transformi într-o victimă în situațiile dificile sau refuzi să comunici, nu faci decât să rănești relația puțin câte puțin.
Atenție îndreptată excesiv spre partener
Chiar dacă nu îți vine să crezi, căsniciile care au un început mai anevoios sunt cele care au mai multe șanse să dureze. Însă atunci când partenerii manifestă o atenție și o afecțiune prea mari la începutul căsniciei, pot prezice divorțul, deoarece acel tip de intensitate nu poate fi menținut constant pe tot parcursul relației.
Comentarii: