Reţeta lui chef Adi Hădean necesită doar 3 ingrediente este şi foarte uşor de preparat. După 4 ore de stat la rece, aceasta poate fi un desert savuros inclusiv pentru copii.
Ingrediente:
- 300 g iaurt gras (pus la strecurat într-o sită fină, să se scurgă bine zerul)
- 200 g lapte condensat şi îndulcit
- 3-4 linguri de dulceaţă de fructe / o mână de fructe de pădure proaspete ori congelate
CITEȘTE ȘI: Nutriţionistul Mihaela Blic, veşti excelente pentru iubitorii de îngheţată: E cea mai sănătoasă alegere
Mod de preparare:
Amestecaţi iaurtul cu laptele într-un bol, apoi adăugaţi dulceaţa sau frcutele de pădure. Amestecaţi totul foarte bine cu un blender, până obţineţi o compoziţie omogenă. Turnaţi compoziţia într-o tavă/caserolă şi daţi-o la congelator. Nu uitaţi să amestecaţi totul cu o furculiţă, din oră în oră, pentru a împiedica formarea cristalelor de gheaţă.
CITEȘTE ȘI: De ce este bine să mănânci îngheţată când te doare în gât. Alte mituri spulberate de medici
După aproximativ patru ore, îngheţata poate fi savurată.
Sursă: adihadean.ro
Comentarii: