Ingredientul pe care să îl adaugi în apa în care fierbi ouăle: Le vei putea curăța mai ușor. Fie că vă plac felii peste pâine prăjită cu avocado sau amestecate într-o salată verde, ouăle fierte tari sunt o modalitate rapidă și ușoară de a introduce mai multe proteine care reduc foamea în dieta dumneavoastră.
Cu toate acestea, curățarea ouălor de coajă nu este atât de rapidă și simplă. Iată cum merg lucrurile de obicei: bateți oul cu o lingură și coaja crapă. Scoateți fiecare ciob și îndepărtați cea mai mare parte din albușul de ou în acest proces.
Pentru a face procesul un pic mai puțin frustrant, am selectat sfaturi de pe Internet, inclusiv Reddit și YouTube, și am găsit cele mai fiabile metode.
Pentru început, când fierbeți un ou tare, asigurați-vă că folosiți un ou mai vechi. Ouăle vechi sunt mai ușor de curățat decât cele proaspete, conform USDA. Asta pentru că există o celulă de aer între ou și interiorul cochiliei și acea celulă crește în dimensiune cu cât un ou este depozitat mai mult timp.
CITEȘTE ȘI: Ouăle fierte: Cât timp le poți păstra – Cum îți dai seama că nu mai sunt bune de consumat
Pe măsură ce celula de aer devine mai mare, oul devine mai mic, contractându-se și trăgându-se de coajă. În cele din urmă, acest lucru face oul mai ușor de curățat.
Ingredientul pe care să îl adaugi în apa în care fierbi ouăle
Metoda bicarbonatului de sodiu
Mai multe site-uri de specialitate de gătit sugerează adăugarea de bicarbonat de sodiu în oala cu apă.
Aparent, bicarbonatul de sodiu crește nivelul pH-ului ouălor și le face mai ușor de curățat.
Pur și simplu adăugați 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă și apoi urmați pașii obișnuiți de fierbere a unui ou.
Odată ce oul este fiert, ar trebui să puteți curăța coaja în bucăți mai mari, făcând procesul mai ușor și mai rapid.
CITEȘTE ȘI: Un medic a dezvăluit de ce ouăle trebuie consumate seara și nu dimineața
Cum trebuie să fierbi ouăle pentru a fi moi sau tari
Ou foarte moale, cu gălbenuș lichid – 2 minute
Ou cu gălbenuș semi-moale, adică puțin lichid, dar și un pic moale – 4 minute
Ou cu gălbenuș moale – 6 minute
Ou cu gălbenuș tare, dar puțin cremos – 8 minute
Ou cu gălbenuș tare – 10 minute
Comentarii: