La prima vedere, poate părea că zahărul nu este ingredientul cel mai de succes și logic pentru prepararea chiftelelor.
Dar bucătarii cu experiență spun că acest produs îmbunătățește gustul și textura chiftelelor. Chifelele vor fi mai suculente, fragere, iar zahărul nu se simte, potrivit dcnews.ro.
CITEȘTE ȘI: Chifteluțe de pește: Rețeta cu un gust inconfundabil și aromă pătrunzătoare
Bucătarii atrag atenția să nu exagerăm însă cu zahărul. Se ia o lingură de zahăr la un kilogram de carne tocată. Respectați acest raport, pentru a prepara niște chiftele suculente și bestal de bune.
Mere coapte cu brânză de vaci și prune uscate: sunt incredibil de bune și gata în 7 minute
În carnea tocată se adaugă zahărul, împreună cu sarea și alte condimente. Deci acest ingredient nu se simte, dar, în același timp, le face suculente și fragede.
CITEȘTE ȘI: Reţetă din Dobrogea: Cum se prepară delicioasele chifteluţe de icre
Trebuie menționat că nu toate gospodinele laudă acest truc. În opinia lor, zahărul are un efect redus asupra gustului și că alte componente sunt responsabile pentru sucul și frăgezimea chiftelelor.
Comentarii: