Supele crema sunt ideale in zilele friguroase de toamna sau iarna. Acestea se prepara usor si in plus sunt sanatoase si satioase. Iata cum sa prepari cea mai buna supa crema de telina.
CITEȘTE ȘI: ORARUL organelor interne. Iată DE CE unele persoane se îmbolnăvesc mai des
Ingrediente:
Cum se prepara supa crema de telina
Spala legumele bine si curata-le de coaja. Taie-le apoi in bucati de marime potrivita.
CITEȘTE ȘI: Mere coapte cu afine și cremă de vanilie / REȚETE SIMPLE
Intr-o oala incapatoare pune litrul de lapte la fiert impreuna cu bucatile de telina. Adu totul la fiert, cu grija sa nu dea in foc si fierbe telina pana cand intra furculita in ea. Scurge apoi bine bucatile de telina. Laptele este cel care v-a elimina mirosul patrunzator al acestei legume, transformnad-o intr-una de nerecunoscut.
Intr-o alta oala adauga apa sau supa la fiert. Cand incepe sa dea in clocot adauga legumele cu exceptia telinei si lasa-le sa fiarba pana cand sunt bine patrunse.
Cand toate legumele s-au fiert, scoate-le cu ajutorul unei palete si pune-le intr-un vas incapator. Lasa-le sa se raceasca timp de 20 de minute, apoi adauga si bucatile de telina fierte in lapte si paseaza-le cu ajutorul unui blender vertical sau al robotului de bucatarie.
CITEȘTE ȘI: La ce afecțiuni ești predispus în funcție de FORMA CORPULUI
Transfera apoi piureul de legume intro cratita incapatoare si adauga cate putina zeama in care acestea au fiert, pana obtii consistenta dorita. Cand ai obtinut consistenta dorita, apringe focul si lasa supa sa dea in clocot. Adauga untul, smantana, nucsoara si asezoneaza dupa gust cu sare.
Cum se serveste supa crema de telina
Serveste supa crema de telina alaturi de crutoane aromate preparate in casa. Daca ai musafiri, poti decora farfuria cu doua-trei frunze de menta sau cepsoara tocata marunt.