Ne luăm adio de la cartofii prăjiți și învățăm din ce în ce mai multe rețete de salate sănătoase și gustoase. Totuși se pare că un anumit ingredient din noua noastră dietă ne provoacă o stare permanentă de foame și din cauza acestuia cura noastră de slăbire este compromisă.
Deși mâncăm sănătos, echilibrat, cantitatea mare a unui singur ingredient ce intră în compoziția alimentelor consumate ne împiedică să ajungem la greutatea dorită. Acest dușman ascuns în toate rețetele de dietă ne crește apetitul în loc să îl scadă, potrivit ultimelor cercetări.
INTOXICAȚIA cu ciuperci. Care sunt măsurile urgente de PRIM AJUTOR
Reglează-ți METABOLISMUL cu ajutorul băilor cu sare marină
ATENȚIE! Băuturile răcoritoare îți PROVOACĂ foame
Astfel, potrivit celui mai recent studiu publicat în Journal of Clinical Investigation, aflăm că o cantitate mare de sare în alimentația zilnică ne face să consumăm mai puține lichide. Totuși, această descoperire surprinzătoare nu este singura care ne îngrijorează. Nivelul ridicat de sodiu, spun autorii acestei cercetări, ne crește pofta de mâncare și contribuie semnificativ la luarea în greutate.
Aceste studii făcute pe cosmonauți, dar și pe șoareci, au arătat faptul că dietele bogate în sare transformă proteinele din mușchi într-o substanță ce le permit rinichilor să reabsoarbă lichidele și să prevină eliminarea apei.
Mai mult, acest proces este strict legat de înmulțirea unor compuși din organism ce sunt responsabili de declanșarea diabetului, a obezității, a bolilor de inimă și a osteoporozei. Aceste descoperiri trag un semnal alarmant asupra dezvoltării timpurii a bolilor cronice, chiar dacă presiunea sângelui nu se schimbă semnificativ.
Cum scapi de senzaţia de foame şi de pofte cu ajutorul plantelor
De ce este bine să pui leuştean în ciorbă?
Doctorul Jens Titze, unul dintre autorii acestui studiu, a afirmat că părerile tradiționale despre consumul de sare trebuie neapărat schimbate.
Majoritatea persoanelor cred că dacă mănâncă ceva sărat, în mod automat vor bea mai multă apă. Ei bine, acest lucru este total greșit, spune Titze. Cercetările au arătat clar că o cantitate mare de sare ne determină organismul să rețină mai multe lichide și să consume mai puține.
Trebuie să fim mai atenți la cantitățile de sare pe care le consumăm în alimentația zilnică. Chiar dacă mâncarea pe care o pregătim în casă nu conține sare foarte multă, cea pe care o cumpărăm sau pe care o servim la restaurante ne poate da organismul peste cap. Pe lângă cantitățile mari de sodiu, aceste mâncăruri din comerț mai conțin și cantități uriașe de zahăr, grăsimi saturate și carbohidrați, potrivit profesorului de la Harvard, Mark Zeidel.
Conform American Heart Association, cantitatea zilnică de sare nu trebuie să depășească 1500 mg. Acest lucru înseamnă aproximativ 3.75 grame. În acest moment o persoană consumă, în medie, 3400 mg de sare în fiecare zi. Putem reduce această cantitate dacă avem mai multă grijă de unde mâncăm și cum mâncăm, conform health.com.
Cafeaua cu SARE: Noua fiţă recomandată de specialişti
Cum să porți blugii pentru a părea mai SLABĂ
Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?
Cercetătorii acestor studii îngrijorătoare speră să schimbe întreaga îndustrie a mâncării cu ajutorul studiilor lor și să prevină astfel efectele negative pe care sarea în exces o are asupra metabolismului omului.