X

Învață cum să prepari cea mai simplă cremă pentru torturi

Ganache de ciocolată, cu originea sa în Franța, este un amestec simplu, dar rafinat, de ciocolată de calitate și smântână pentru frișcă. Această combinație aparent simplă creează o cremă de ciocolată bogată, cu o textură mătăsoasă și un gust intens de ciocolată.

Textura sa catifelată și gustul intens reprezintă esența rafinamentului în lumea deserturilor. Această cremă luxuriantă, care se naște dintr-o combinație simplă, dar extraordinar de eficientă, de ciocolată și smântână pentru frișcă, transformă orice tort sau prăjitură într-o operă de artă culinară.

CITEȘTE ȘI: Explicațiile medicului neurolog: Efectele uimitoare pe care le are ciocolata asupra creierului – Exquis

Învață cum să prepari cea mai simplă cremă pentru torturi

Învățarea pregătirii unui ganache de ciocolată perfect este o abilitate esențială pentru orice pasionat de dulciuri, oferindu-i acestuia libertatea de a experimenta cu diverse arome și texturi.

În rândurile ce urmează, vom descoperi împreună cum să preparăm cea mai simplă și delicioasă cremă de ganache pentru a îmbrăca sau a decora deserturile noastre preferate, transformând orice moment într-o sărbătoare a simțurilor.

Prepararea ganache-ului de ciocolată este un proces relativ simplu, dar care necesită atenție la detalii. Iată, așadar, care sunt ingredientele pe care le poți achiziționa pentru a prepara ganache de ciocolată după rețeta clasică:

250 g de ciocolată neagră;

250 ml de smântână pentru frișcă.

250 g de ciocolată cu lapte;

85 ml de smântână pentru frișcă.

250 g de ciocolată albă;

65 ml de smântână pentru frișcă.

CITEȘTE ȘI: Secretul pentru o ruladă perfectă, ca în vitrinele marilor cofetării – Exquis

Învață cum să prepari cea mai simplă cremă pentru torturi

Mod de preparare:

Folosește un cuțit ascuțit pentru a tăia cât mai fin ciocolata. Răzuiește apoi cicocolata într-un castron termorezistent.

Pune smântâna pentru frișcă într-o cratiță mică pe foc și încălzește-o.

Toarnă smântâna fierbinte peste ciocolată, acoperind complet ciocolata răzuită.

Lasă ingredientele pentru 10 minute, fără a acoperi vasul.

Folosește o spatulă și amestecă ingredientele până când smântâna și ciocolata formează o cremă netedă.

În cazul ciocolatei cu lapte sau celei albe, este posibil ca ciocolata să nu se topească complet din cauza cantității mici de smântână.

În acest caz, dă vasul la cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde, apoi amestecă ușor și dă din nou ganache-ul la cuptorul cu microunde pentru 10 secunde, amestecând din nou.

Dacă îți dorești un ganache de ciocolată rece, lasă vasul descoperit timp de 30 de minute.

Ulterior, acoperă vasul cu o folie alimentară și presează în așa fel încât folia să intre în contact cu suprafața ganache-ului. În acest fel nu va forma crustă și poate fi lăsat în continuare la răcit.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro