Bucătăria croată seamănă într-o oarecare măsură cu a noastră, doar că felul în care gătesc croații are ceva aparte: folosesc alte condimente, alte accente.
Iată un preparat croat în care carnea joacă rolul principal, acompaniată de legume, cu accent puternic pe cartofi și rozmarin.
CITEȘTE ȘI: Ratatouille- faimoasa rețetă de ghiveci franțuzesc
Invitație în Croația- tocană de carne cu legume
Ingrediente:
- 1 kg carne tocată cubulețe (miel, pui, porc, vită)
- 500 g cartofi curățați și tăiați cuburi
- 3 morcovi curățați și tăiați cubulețe
- 4 roșii tocate mărunt
- 2 ardei grași tocați mărunt
- 1 ceapă mare tocată mărunt
- 3 căței de usturoi zdrobiți
- 200 ml vin alb
- 3 linguri ulei
- 1/2 linguriță rozmarin
- sare și piper după gust
Invitație în Croația- tocană de carne cu legume
Preîncălzim cuptorul la 230 °C.
Așezăm într-o cratiță încăpătoare carnea, ideal ar fi de fontă.
Deasupra punem legumele.
Separat, combinăm vinul cu uleiul, sarea și piperul și le turnăm peste legume.
Presărăm rozmarin, apoi acoperim cratița cu un capac și băgăm la cuptor pentru 45 de minute.
Întoarcem carnea după cele 45 de minute în așa fel încât să rămână ea deasupra și legumele dedesubt.
Băgăm din nou la cuptor pentru 45 de minute.
Savurați mâncarea cu poftă!
PONT: Dacă puneți doar carne slabă, timpul de gătire e mai scurt.
Comentarii: