NUTRITIE

Istoria preparatului cunoscut ca Fettuccine Alfredo, paste rapide cu smântână și parmezan

Sosul pe bază de smântână, sosul Alfredo, a debutat în 1914, când restauratorul Alfred Di Lelio a creat un amestec bogat de unt, parmezan ras și piper negru pentru a-și ajuta soția să-și revină după ce a dat naștere fiului lor.

Un sos italian, care este de obicei combinat cu paste fettuccine și devine preparatul cunoscut ca Fettuccine Alfredo. Sosul constă din smântână grasă amestecată cu unt, brânză parmezan rasă, piper și uneori nucșoară pentru a crea un preparat consistent.

CITEȘTE ȘI: Pastele Chicken Alfredo- paste pe gustul tuturor

Istoria preparatului cunoscut ca Fettuccine Alfredo, paste rapide cu smântână și parmezan

Ingrediente:

  • 180 g fettuccine
  • 80 g unt gras cu min. 80%
  • 80 g parmesan
  • 100 ml smântână lichidă
  • Sare
  • Piper
  • Pătrunjel verde

Istoria preparatului cunoscut ca Fettuccine Alfredo, paste rapide cu smântână și parmezan

Mod de preparare:

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dar deoarece ele vor mai fi gătite în sos, recomand să reduceți timpul de fierbere cu 2 minute.

În momentul în care pastele au început să fiarbă am pregătit o tigaie în care am pus untul la topit. Fără să îl ard, fără să își schimbe culoarea.

Peste unt adăugăm smântâna lichidă, sarea și piperul după gust și amestecăm.

După trecerea timpului de fierbere, scoatem pastele din oală, le scurgem (pastele NU se clătesc!) și le punem peste untul topit amestecat cu smântâna.

CITEȘTE ȘI: Detaliile care pot face diferența între o porție de paste excelente și niște paste obișnuite

Le-am tras cu grijă prin tigaie astfel încât sosul să ajungă pe toate părțile.

Am adăugat deasupra parmezanul ras și am stins focul. Am amestecat delicat cu o spatulă astfel încât parmezanul să ajungă peste tot.

La servire se mai poate adăuga parmesan ras deasupra, pătrunjel verde și extra piper.

Poftă mare!

Comentarii: