Setea este o senzație care apare atunci când corpul încearcă să transmită semnalul că este momentul să își ia aportul necesar de apă. Organismul are nevoie de hidratare în momente precum efortul fizic intens sau temperaturile ridicate. Acestea sunt situații în care setea este de natură fiziologică.
Există persoane care se confruntă cu starea de sete în exces, ceea ce le determină să consume o cantitate foarte mare de apă. În acest caz, poate fi semnalată prezența anumitor boli.Iată ce poate ascunde setea în exces și cum poți să îți dai seama dacă suferi de o afecțiune:
Deshidratare
Atunci când organismul nu beneficiază de suficientă apă pentru a funcționa corespunzător, se instalează deshidratarea, iar setea este principalul simptom. Această afecțiune poate apărea din mai multe motive, precum diareea, transpirația în exces sau un program intens de exerciții fizice.
Celine Dion, ipostază INCENDIARĂ într-o fotografie NUD realizată pentru revista Vogue / FOTO
Ştii CUM trebuie să bei apă pentru a SLĂBI ?
ATENȚIE! Greșeli pe care le faci când te speli pe mâini
Pe lângă senzația excesivă de sete, deshidratarea poate include: culoare închisă a urinei, gură și piele uscate, senzație de oboseală, dureri de cap.
Diabet
Prezența diabetului poate fi identificată prin intermediul senzației de sete accentuată. Această afecțiune nu permite organismului să producă suficientă insulină sau să o utilizeze în mod corespunzător. Un simptom comun al diabetului îl reprezintă urinarea frecventă sau în cantități mult mai mari decât de obicei. În acest mod se realizează eliminarea cantității de zahăr în exces din corp, dar se pierd și multe lichide într-un interval scurt de timp și intervine deshidratarea.
Pe lângă sete și urinare frecventă, alte simptome ale diabetului includ: vedere neclară, oboseală, foame, tăieturi și vânătăi care se vindecă lent.
Ai probleme cu stomacul? Ce trebuie să mănânci când ai dureri
Atentie, subiect TABU! Ce să faci atunci când partenerul suferă de depresie?
Greșeli vestimentare pe care NU mai ai voie să le faci după 30 de ani
Diabet insipid
În ciuda denumirii, această afecțiune nu are nicio legătură cu diabetul zaharat. Ea apare atunci când organismul nu produce suficient din hormonul numit vasopresină, care are rolul de a limita cantitatea de urină. Eliminând atât de multă apă, te confrunți cu setea excesivă, unul dintre simptomele majore. Prezența diabetului insipid este însoțită, firește, și de deshidratare.
Cum calculezi CANTITATEA de apă pe care trebuie să o bei pe zi
Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?
Știi CÂND și CUM trebuie să bei apă pentru a ajunge la greutatea ideală?
Gură uscată
Xerostomia sau gura uscată afectează milioane de oameni. Apare ca urmare a faptului că glandele salivare nu produc suficientă salivă pentru a păstra gura umedă. Acest fapt poate fi determinat de administrarea medicamentelor pentru tratarea unor afecțiuni precum cancerul, dar și de consumul de tutun. Printre simptome se numără: respirația urât mirositoare, alterarea gustului, iritarea gingiilor sau dificultăți în mestecare.

Anemie
Anemia este o afecțiune asociată cu lipsa globulelor roșii sănătoase din organism. Unele persoane o dobândesc la naștere, altele se confruntă cu anemia odată cu înaintarea în vârstă. Există mulți factori care ar putea să o cauzeze, inclusiv prezența altor boli, dieta săracă sau sângerările masive din timpul menstruației.
Adevărul despre apa DETOX și alte ape cu VITAMINE
Apa minerală, marele duşman al corpului tău: De ce te îngraşi când o consumi
INCREDIBIL! Cum îți poate TRANSFORMA apa oganismul
Anemia ușoară nu va induce starea de sete excesivă, dar aceasta se va manifesta odată cu agravarea afecțiunii. Alte simptome pot include: amețeală, senzație de oboseală și slăbiciune, piele palidă, puls rapid, transpirație.
Consumul de apă este un lucru extrem de benefic pentru organism, dar dacă senzație de sete persistă, atunci este recomandat să consulți un medic. Oricare ar fi cauza, ea trebuie descoperită pentru tratarea eventualelor afecțiuni.
Comentarii: