NUTRITIE SANATATE

La ce oră ar trebui să iei micul dejun pentru a trăi mai mult

rd.com

La ce oră ar trebui să iei micul dejun pentru a trăi mai mult. Micul dejun nu este doar prima, ci și cea mai importantă masă a zilei. Dar știați că nu numai ceea ce mâncați dimineața vă poate afecta sănătatea și longevitatea? Este importantă și ora la care luați micul dejun.

Când este cel mai bun moment să luați micul dejun pentru a avea o viață mai lungă. Răspunsul la această întrebare, precum și la alte întrebări importante legate de micul dejun, este oferit de Dr. Rupi Aujla.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun mic dejun cu proteine pentru inimă

La ce oră ar trebui să iei micul dejun pentru a trăi mai mult

Se pare că este mai bine să nu mănânci imediat după ce te trezești – și merită să te gândești la ce pui în farfurie.

Dr. Rupi Aujla adaugă că alimentația cu restricție de timp – adică menținerea unui interval de cel puțin 12 ore între cină și micul dejun – favorizează arderea grăsimilor, menține starea metabolică și ajută la controlul greutății.

„Când te trezești, alege mai întâi apa în locul mâncării, deoarece rinichii tăi au lucrat peste program în timpul nopții. Puteți adăuga puțină sare în apă și așteptați până în jurul orei 9-10 dimineața pentru a lua prima masă”, spune expertul.

„Nu tuturor le este foame dimineața și vor să ia micul dejun. Mai ales pentru că organismul a început deja să exporte glucoză în sânge pentru a se trezi. Dar există o capcană: micul dejun clasic, bazat pe carbohidrați rapizi (cereale, pâine prăjită, croissante), ne oferă un vârf bun de glucoză care alimentează celulele și apoi se prăbușește. Ți-e foame din nou și ai nevoie de cafea și alte stimulente pentru a rămâne concentrat și alert până la prânz”, spune medicul.

Ce ar trebui să mâncăm la micul dejun?

Potrivit expertului, cel mai bine este să alegeți un mic dejun bogat în proteine și fibre. Aceste ingrediente te vor menține sătul și plin de energie până la prânz. După cum subliniază medicul, mulți oameni nu consumă suficiente proteine pe parcursul zilei, iar acest lucru este crucial pentru o îmbătrânire sănătoasă.

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună omletă pentru un mic dejun bogat și echilibrat

Ovăzul de peste noapte este o idee excelentă pentru micul dejun

Se face cu două linguri de fulgi de ovăz, două linguri de semințe de in măcinate, câte o lingură de semințe de chia și de cânepă, un măr ras, semințe de dovleac și puțină pudră proteică. Toate acestea se toarnă peste apă sau lapte pe bază de plante.

Dr. Aujla admite că și resturile de la cină pot fi o idee bună pentru micul dejun. Ca exemplu, specialistul dă somonul la cuptor cu cartofi dulci, salată și câteva legume.

„Nu uitați – nu trebuie să mâncați o porție uriașă deodată – contează calitatea, nu cantitatea”, spune specialistul.

Comentarii:
preload imagepreload image