La ce vârstă ar trebui să încetezi să mai bei bere: Ce spun medicii. Berea conține mult mai multe componente dăunătoare decât beneficii pentru oameni, raportează „Daily Mail”.
La ce vârstă ar trebui să încetezi să mai bei bere: Ce spun medicii
Unii oameni cred că berea și alte băuturi alcoolice au proprietăți benefice pentru celulele nervoase, dar știința spune altfel. Consumul de băutură carbogazoasă poate crește riscul de a dezvolta boala Alzheimer la vârste înaintate.
CITEȘTE ȘI: Berea: Scade sau crește tensiunea arterială?
Potrivit neurologului american Dr. Richard Restak, persoanele de peste 65 de ani ar trebui să renunțe complet la alcool, scrie Daily Mail.
„Alcoolul este o neurotoxină foarte slabă și nu este bună pentru celulele nervoase”, spune dr. Restak scrie în cartea sa The Complete Guide to Memory: The Science of Powering Your Mind.
Neurologul notează că este important ca oamenii să se abțină de la alcool într-o etapă a vieții când conservarea neuronilor este critică. El a subliniat că, la vârsta de 65 de ani, riscul de a dezvolta demență crește de cinci ori, iar această cifră continuă să crească la fiecare cinci ani.
Risc crescut de demență
Cercetările efectuate de organizația caritabilă britanică Alzheimer’s Society au constatat că consumul prea mare de alcool crește riscul de a dezvolta demență. Oamenii de știință spun că oamenii care nu beau bere acum nu ar trebui în viitor.
Cercetătorii de la Universitatea din Milano-Bicocca au descoperit că berea cu hamei poate reduce riscul de a dezvolta demență, dar numai dacă este consumată cu moderație. Ei au testat patru tipuri comune de extracte de flori de hamei găsite în bere pentru a vedea cât de bine au împiedicat agregarea proteinelor creierului care pot duce la boala Alzheimer. În teste, oamenii de știință au blocat acumularea de proteine beta-amiloide în jurul celulelor.
Cu toate acestea, cercetătorii nu recomandă consumul de bere și alte băuturi alcoolice la vârste înaintate. Ei avertizează că astfel de băuturi pot avea un impact negativ asupra sănătății.
Stomacul
Stomacul primește prima lovitură din consumul de bere. Irită membranele mucoase. Consumul frecvent al băuturii spumante duce la gastrită, ulcer peptic și disfuncție intestinală. Digestia devine incompletă și, în consecință, substanțele utile din alimente nu sunt complet absorbite.
Un băutor de bere suferă de obicei de durere și greutate în stomac, amărăciune în gură și arsuri la stomac.
CITEȘTE ȘI: Cum afectează berea persoanele cu diabet
Ficatul
Ficatul absoarbe toate toxinele conținute în intoxicații. Alcoolul etilic este inamicul #1 pentru ficat, un provocator al hepatitei, cirozei și cancerului.
Abuzul de bere în stadiul inițial duce la mărirea și inflamația organului. Ficatul încetează să-și îndeplinească pe deplin funcția anti-toxică, care provoacă suferință întregului corp. Dacă o persoană continuă să consume băuturi alcoolice în cantități nelimitate, atunci se dezvoltă hepatită alcoolică, care poate fi asimptomatică până la apariția complicațiilor.
Comentarii: