Laptele care reglează nivelul zahărului în sânge: Este bun și pentru intestine. Experții de la Universitatea de Agricultură și Tehnologie din statul indian Rajasthan au studiat compoziția nutrițională a laptelui de capră și au constatat că acest produs are un efect pozitiv asupra sănătății, în special asupra nivelului de zahăr din sânge și asupra funcției intestinale.
Rezultatele studiului au fost publicate în African Journal of Biological Sciences.
Laptele care reglează nivelul zahărului în sânge: Laptele de capră
Potrivit autorilor, unul dintre principalele beneficii ale produselor din lapte de capră este îmbunătățirea sănătății gastrointestinale. Acest lucru se datorează faptului că băutura conține bacterii probiotice, proteine ușor digerabile și grăsimi care ajută la îmbunătățirea funcției intestinale.
CITEȘTE ȘI: Calciu: Cinci alternative mai bune decât laptele
„Laptele de capră este util pentru intoleranța la lactoză. Acesta reduce flatulența și durerile abdominale. În plus, conform cercetărilor actuale, produsul poate, de asemenea, să amelioreze simptomele bolii inflamatorii intestinale și ale sindromului intestinului iritabil, precum și să normalizeze nivelul de zahăr din sânge și să îmbunătățească sănătatea pielii și a oaselor”, spun oamenii de știință.
Laptele de capră este indispensabil pentru cei cărora proteinele laptelui de vacă le provoacă reacții alergice. Faptul este că laptele de capră nu conține o fracțiune proteică care este un iritant și un alergen puternic.
Buna funcționare a inimii
Produsele din lapte de capră restabilesc eficient forța după un efort fizic intens și ajută în caz de stres. Procentul ridicat de potasiu contribuie la buna funcționare a inimii și a vaselor de sânge. Vitamina B12 controlează metabolismul proteinelor, grăsimilor și carbohidraților, îmbunătățind bunăstarea.
Accelerarea recuperării după fracturi
Vitamina D și calciul întăresc bine țesutul osos, astfel încât laptele de capră ajută la accelerarea recuperării după fracturi și este pur și simplu indispensabil în hipocalcemie.
Datorită conținutului ridicat de nutrienți și vitamine, laptele de capră este benefic pentru femeile însărcinate și care alăptează. Produsele lactate fermentate pe bază de lapte de capră conțin substanțe care stimulează creșterea microflorei benefice din intestine. De aceea, kefirul și iaurtul din lapte de capră sunt indispensabile pentru cei care suferă de disbacterioză și pentru persoanele cu imunitate redusă.
CITEȘTE ȘI: Efectul uimitor de benefic al laptelui proaspăt asupra organismului
Ulcer stomacal
Laptele de capră neutralizează ușor acidul gastric datorită conținutului său de lizozimă. Prin urmare, este un bun supliment în tratamentul ulcerelor stomacale și al diferitelor boli ale sistemului digestiv.
În ciuda tuturor utilităților sale, laptele de capră poate fi dăunător în unele cazuri:
- alergie individuală la laptele de capră;
- boli ale pancreasului;
- obezitate;
- îngroșarea sângelui;