Leguma care nu trebuie să lipsească din salata ta: Este bogată în fibre, vitamina B, magneziu și fier. Din ce în ce mai multe legume de sezon apar pe rafturile magazinelor – nu este acesta un motiv pentru a găti ceva nou? De asemenea, produsele sănătoase nu vor fi neapărat scumpe, dar cu siguranță vor fi benefice pentru sănătatea și frumusețea ta.
Medicii vă recomandă cu tărie să mâncați legume în fiecare zi, deoarece acestea sunt o sursă excelentă de fibre, vitamine și minerale. Castraveții, roșiile, morcovii, legumele, varza – toate acestea se potrivesc bine cu carnea și garniturile, conțin puține calorii și vă vor ajuta să nu vă simțiți flămânzi cât mai mult timp posibil.
CITEȘTE ȘI: „Vă rup frunzele?” auziți când cumpărați ridichi. VEZI de ce ar trebui să spui NU
Leguma care nu trebuie să lipsească din salata ta: Este bogată în fibre, vitamina B, magneziu și fier
Una dintre cele mai populare mâncăruri de legume este salata. Nu există o rețetă unică, fiecare gospodină o prepară după gustul ei. Cu toate acestea, există o legumă care merită neapărat adăugată la acest fel de mâncare preferat. Este vorba despre ridichi.
Ridichile proaspete sunt acum pe rafturile tuturor magazinelor. Această legumă este bogată în fibre, vitaminele B și PP, precum și în micro și macroelemente, cum ar fi potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier.
Ridichile sunt 93% apă și, prin urmare, au un conținut foarte scăzut de calorii: aproximativ 20 kcal la 100 de grame – ideal pentru cei care doresc să piardă în greutate până la vară, diversificându-și în același timp dieta, potrivit actualno.com.
Faptul este că această legumă poate fi combinată cu aproape orice: alte legume, produse proteice – carne, pește, pasăre, ouă, carbohidrați complecși – cartofi sau cereale.
Rețetă de salată de ridichi pentru sănătate și frumusețe
Veți avea nevoie de:
O salată de ridichi cu legume:
- castraveți – 250 grame;
- ridichi – 250 grame;
- morcovi proaspeți – 1 bucată;
- pătrunjel – 1 legătură;
- oțet de mere – 1/2 lingură;
- sare, piper – după gust;
- ulei vegetal nerafinat – 3 linguri.
Cum se prepară:
- Pentru început, tăiați castraveții și ridichile în fâșii.
- Acum este rândul morcovului: trebuie să-l radeți pe o răzătoare grosieră.
- Următorul pas este pătrunjelul. Trebuie doar să toci fin întreaga legătură.
- Puneți toate legumele într-un castron mare și amestecați-le bine. Sărați și piperați după gust.
- Adaugă o jumătate de lingură de oțet de mere și asezonează cu 2-3 linguri de ulei nerafinat.
- Puteți completa această salată și cu iaurt neîndulcit sau smântână. Gata, preparatul poate fi servit!
CITEȘTE ȘI: Secretul preparării dressingului pentru salată
Pentru o masă completă, adăugați câteva proteine, cum ar fi pui sau pește, și carbohidrați complecși, cum ar fi cartofi, pâine integrală, cereale sau paste făinoase.
Comentarii: