Deși are multiple beneficii pentru organism, o legumă consumată de români devine toxică dacă o consumăm în cantități mari, într-un mod greșit.
Țelina, căci despre ea este vorba, poate să aibă multiple beneficii pentru organism și este bogată în vitamine, dar în momentul în care o reîncălzim, aceasta devine cea mai toxică legumă.
Risc de cancer
Din cauza conținutului de nitrați pe care îl are, când reîncălzim mâncarea în care am folosit țelina, această cantitate de nitrați se eliberează și crește riscul dezvoltării unor boli grave, chiar și cancer.
Acest lucru se întâmplă atunci când o consumăm reîncălzită în cantități mari. Cea mai toxică legumă folosită greșit poate cauza chiar și hipertensiune, intoxicație și disfuncții ale sistemului circulator.
CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic surprinde: De ce să alegi chipsuri de cartofi în loc de cele de legume
Leguma care atacă glandele tiroide
Din aceste motive, faptul că adăugăm țelină în ciorbă face ca această legumă plină de beneficii să devină cea mai toxică legumă din bucătărie. În cazul în care vrem să mâncăm o ciorbă care să conțină țelină trebuie să ne asigurăm că nu vom mânca încă o dată din acea ciorbă, reîncălzită.
Țelina, toxică pe timp de vară
Pe lângă rezultatele nefaste pe care țelina reîncălzită în ciorbă sau în alte mâncăruri le are, această legumă devine extrem de toxică și pe timp de vară.
Așadar, potrivit experților, este greșit să consumăm țelină când temperaturile sunt ridicate. Când este ignorat acest sfat, oamenii pot face alergii, deoarece conține o substanță numită bergapten. Această substanța din țelină provoacă reacții anafilactice.
Încă un lucru foarte important de știut despre cea mai toxică legumă, țelina, este că femeile însărcinate trebuie neapărat să o evite. Femeilor însărcinate li se recomandă să nu consume țelină în cantități mari fiindcă aceasta reprezintă o sursă bogată în hormoni naturali.
Și cartoful devine toxică pentru organism când se strică. Pentru a ne da seama dacă o legumă, în acest caz cartoful, este toxică sau sănătoasă, trebuie să o tăiem în două. Atunci vom observa dacă are pete maro în interior.
CITEȘTE ȘI: Legumele și fructele care pot înlocui cu succes pâinea
Acea culoare indică formarea unei substanțe toxice care poate aduce probleme grav pentru organismul tău. Consumată în această stare poți risca intoxicarea cu această substanță. Efectele sale sunt vărsăturile, grețurile, diareea, durerile de cap și amețelile, care apar în medie după 8-12 ore, potrivit monitorulcj.ro.
Comentarii: