Leguma pe care toată lumea ar trebui să o introducă în dieta de zi cu zi: Fasolea verde.
Fasolea verde este indicată în diete, compensează alimentația nocivă modernă, reglează activitatea pancreasului și detoxifică organismul datorită conținutului de clorofilă.
O găsim în mai multe soiuri, toate varietățile sunt bune, important este doar ca ea să fie sănătoasă, să nu prezinte deshidratări, modificări de colorație sau brunificări.
Cel mai indicat este ca fasolea să fie pregătită în abur sau fiartă, nu foarte mult însă, pentru a păstra cât mai mult vitaminele și principiile active.
Nu sunt recomandate conservele cu fasole, însă ea se poate congela, pentru că păstrează mai bine 50% din calitățile sale nutritive, potrivit doctorulzilei.ro.
CITEȘTE ȘI: Fasolea, aliment esențial în curele de slăbire. Alte beneficii pentru slăbire
Cum se poate prepara această leguma pentru a-i păstra proprietatile?
Se poate prepara în mai multe moduri, fie cu suc de roșii, condimente și ulei, fie cu un sos alb, pregătit din smântînă și gălbenuș. Dar și mai simplu, doar cu ulei și sare sau condimentând-o cu busuiocul, mentă, ghimbir sau cimbru.
Fasolea verde este recomandată celor care au diabet de tip 1 sau 2. Se poate consuma cu succes și de cei care doresc să slăbească pentru că are puține calorii și oferă o senzație de sațietate durabilă.
Leguma ideala pentru mai multe probleme de sanatate
De asemenea, stimulează tranzitul intestinal, are proprietăți diuretice, împiedică depunerea rapidă a excesului de glucoză.
În același timp, este indicat consumul de fasole pentru cei care suferă de ateroscleroză, datorită conținutului de vitamine A , C, magneziului, potasiului, acizilor grași.
Consumul de fasole verde previne cancerul de colon, datorită fibrelor pe care le conține, dar și acțiunii inhibatoare pe care o exercită asupra substanțelor cancerigene din alimentele dăunătoare, aditivate și procesate.
Datorită conținutului de vitamina B1, fasolea verde ameliorează tulburările de memorie, stimulând funcțiile cognitive. Ea participă la sinteza acetilcolinei, un neurotransmițător esențial, a cărui absență este corelată cu apariția Alzheimer.
Conținutul vitaminei K face din fasole un bun aliat în menținerea sistemului osos.
Consumul de fasole previne și hipertensiunea arterială datorită magneziului și potasiului, dar și constipația, colesterolul crescut, bolile de ficat, precum hepatita.
CITEȘTE ȘI: Interzis pofticioșilor! Cum se gătește ciorba de fasole în pâine
Mâncarea de fasole verde este foarte bine tolerată de ficat, reduce toxicitatea, iar vitaminele sale susțin activitatea acestui organ.
Beta-carotenul, flavonoidele, care se găsesc în din păstăile de culoare galbenă, dar și vitamina C, din toate tipurile de fasole, au efect antiinflamator asupra căilor respiratorii.
Se mai recomandă, de asemenea, pentru întărirea imunității, împotriva asteniei, dar și pentru atenuarea migrenelor.
Fasolea verde are însă și contraindicații, ea nu se recomandată persoanelor care suferă de litiază renală.
Comentarii: