Leguma de primăvară care te ajută să ai inima și articulațiile sănătoase: Nu ai nevoie decât de 100 de grame.
O legumă de primăvară accesibilă trebuie să fie prezentă în dieta fiecăruia. Este bună nu doar pentru imunitate, ci și pentru sănătatea oaselor și a inimii.
CITEȘTE ȘI: „Vă rup frunzele?” auziți când cumpărați ridichi. VEZI de ce ar trebui să spui NU
Leguma de primăvară care are grijă de sănătatea oaselor și a inimii – Ridichile
Uleiul de muștar este prezent în compoziția ridichilor – are un efect antibacterian, îmbunătățește apărarea organismului împotriva infecțiilor virale. Este extrem de util mai ales pentru persoanele în vârstă, a căror imunitate este deosebit de vulnerabilă.
Un alt avantaj important al ridichilor este conținutul lor ridicat de magneziu și potasiu. Ambele oligoelemente sunt considerate esențiale pentru sănătatea inimii. Ele susțin funcția miocardului.
În plus, 100 de grame de ridichi conțin 130% din necesarul zilnic de siliciu, necesar pentru menținerea bunei stări a sistemului musculo-scheletic, a pielii, a părului și a unghiilor. Acest mineral face parte din structura fibrelor de colagen și ajută la menținerea elasticității și flexibilității țesutului conjunctiv, inclusiv a oaselor și cartilajelor, scrie The Health Site.
O sută de grame din această legumă conține o treime din doza zilnică de vitamina C, necesară pentru sinteza colagenului. Această vitamină contribuie la elasticitatea cartilajelor, ligamentelor și tendoanelor.
Pentru a profita la maximum de ridichi, consumați-le într-o salată preparată astfel:
Fierbeți un ou și răciți-l. Tăiați 1 castravete, adăugați ridichile tăiate și o legătură de ceapă verde, tocată mărunt. Se amestecă totul, se asezonează cu un amestec de smântână și muștar.
Se servește salata presărată cu pătrunjel sau mărar.
Ce înseamnă dacă ridichile sunt galbene
Pentru a fi sigur că le alegeţi pe cele mai sănătoase, atunci când le cumpăraţi trebuie să fiţi atenţi la câteva detalii. Cumpăraţi-le doar pe cele care sunt tari şi au suprafaţa lipsită de pete sau crestături. Acestea pot rezista la frigider aproximativ două săptămâni.
Frunzele lor trebuie să fie, de asemenea, proaspete, vii, nu ofilite.
Evitaţi rădăcinile care au fisuri sau tăieturi pe suprafaţa lor. Dacă sunt galbene sau moi înseamnă că stocul este vechi şi nu mai au aceiaşi aromă şi nici textură, acestea nu vor mai fi crocante ca ridichile proaspete.
Comentarii: