X

Leguma ieftină care ”resuscitează” ficatul și scade colesterolul

Leguma ieftină care ”resuscitează” ficatul și scade colesterolul. Nutriționistul rus Dr. Mariat împărtășește că usturoiul este cel care ajută la normalizarea activității ficatului.

În afară de acesta, anghinarea ajută și ea acest organ, făcându-l să funcționeze mai bine. Dr. Mukhina adaugă că consumul de anghinare are un efect coleretic și hepatoprotector.

Ca urmare, organismul scapă mai intens de uree, toxine și săruri de metale grele, iar nivelul colesterolului scade și el.

„Anghinarea va fi utilă pentru colecistită, hepatită cronică, insuficiență renală, ateroscleroză și obezitate”, spune medicul.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă bei apă cu usturoi pe stomacul gol timp de 3 zile: Efectul asupra organismului

Leguma ieftină care ”resuscitează” ficatul și scade colesterolul: Alte beneficii ale usturoiului

În ceea ce privește celălalt produs care ajută la normalizarea funcției hepatice – usturoiul, acesta trebuie consumat doar în doze mici, avertizează doctorul Mariat Mukhina.

Potrivit medicului, aminoacizii conținuți de acesta au un efect benefic asupra celulelor hepatice: datorită acțiunii lor, structura celulară a hepatocitelor poate fi refăcută.

O altă calitate importantă a legumei picante este că previne coagularea sângelui și tromboza și are un efect pozitiv asupra circulației sângelui. Cu ajutorul acestei legume în dieta dumneavoastră, puteți crește semnificativ funcțiile de protecție ale organismului, astfel încât în timpul iernii este unul dintre cele mai dezirabile produse de pe masa dumneavoastră.

Consumul său regulat îmbunătățește semnificativ echilibrul microflorei intestinale prin neutralizarea acțiunii microorganismelor dăunătoare.

Acest produs alimentar ajută la normalizarea nivelului de colesterol din sânge. Datorită acestui fapt, puteți îmbunătăți funcționarea sistemului cardiovascular.

Leguma picantă ar trebui să fie inclusă în dieta dvs. pentru cei care doresc să accelereze procesul metabolic în organism. Acesta susține sănătatea generală a organismului și crește vitalitatea.

CITEȘTE ȘI: Tratamentul cu miere și usturoi pe stomacul gol – Efectele uimitoare se vor vedea după doar o săptămână

Dar, în ciuda beneficiilor sale, această legumă are substanțe puternice, al căror exces poate duce la consecințe nedorite și nu face decât să înrăutățească starea. Atunci când mâncați, și mai ales în timpul tratamentului cu ea, trebuie să fiți extrem de atenți și să nu exagerați cu cantitățile consumate, recomandă actualno.com

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro