O alimentație adecvată este extrem de importantă pentru diabetici. Principala cauză a diabetului este o tulburare metabolică: organismul pur și simplu nu absoarbe glucoza în cantitatea potrivită. Și din acest motiv, dieta este primordială în controlul bolii.
Pentru a menține un nivel normal al glucozei, trebuie evitate anumite alimente care reprezintă o amenințare pentru metabolismul oricărui pacient diabetic. Diabeticii ar trebui să renunțe la zahăr, dulciuri, ciocolată, înghețată, gem, iaurt, produse lactate grase, bulion de carne, băuturi alcoolice, paste făinoase, scrie publicația rusă Lenta.
CITEȘTE ȘI: Castravetele, mai mult decât o legumă – Cum reușește să te protejeze și de cancer
Dar un pacient diabetic poate mânca supe de legume, legume proaspete, fulgi de ovăz, sucuri proaspete. Fructele, merele, cireșele, prunele, portocalele și lămâile ar trebui să fie o prioritate pentru el. Dar, pe lângă toate acestea, o legumă trebuie să fie prezentă în meniul zilnic al diabeticilor.
Leguma care este o necesitate pentru diabetici
Castravetele este adesea considerat alimentul numărul unu pentru diabetici, în ciuda faptului că acesta conține aproximativ 97% apă. Conținutul de caroten, sodiu, magneziu, magneziu, fosfor, fier și vitaminele B îl face extrem de util.
CITEȘTE ȘI: Alimentele care ușurează criza de gută: Elimină surplusul de acid uric din articulații
Nu este un secret că diabetul este însoțit de obezitate. Castraveții ajută la pierderea în greutate datorită conținutului scăzut de calorii și a efectului ușor laxativ.
Nutriționiștii recomandă chiar zile de post o dată pe săptămână, în care trebuie consumate până la 2 kg de castraveți. Cu toate acestea, este necesar să se evite efortul fizic.
Comentarii: