Legumele care te protejează de infecții. Nutriționiștii sunt de mult timp de părere că o alimentație bună pentru organism este extrem de accesibilă.
Legumele care te protejează de infecții – Ceapa
Ceapa este antiseptică Pentru început, nutriționiștii vă sfătuiesc să asigurați o abundență de ceapă în meniul dumneavoastră . Consumul de ceapă este un mare stimulent pentru bunăstarea ta generală.
Ceapa conține mulți nutrienți valoroși și ne oferă o barieră împotriva unui număr mare de boli. Ceapa este extrem de bogată în minerale, inclusiv fosfor, potasiu, magneziu, fier, calciu, etc. Nu este de neglijat nici suma vitaminelor valoroase C, B1, B2, PP și E. Ca și cea mai mare cantitate de vitamina C ați putea-o găsi în penele verzi ale cepei de primăvară.
De asemenea, acestea conțin o cantitate mare de vitamina A. De reținut – ceapa conține un ulei esențial specific, care este o excelentă măsură de precauție împotriva bacteriilor care ajung în stomac odată cu alimentele.
CITEȘTE ȘI: TOP 5 legume care te ajută să slăbești fără să faci foamea
De asemenea, ceapa este folosită pentru tratarea infecțiilor ușoare și pentru stingerea proceselor inflamatorii din organism. Ea determină eliberarea de suc gastric, care este bun pentru digestie.
Ceapa are, de asemenea, ceva extrem de necesar – proprietăți antiseptice. Are un efect diuretic și îmbunătățește complet sistemul digestiv. Reduce semnificativ colesterolul rău, tensiunea arterială ridicată și reduce riscul de boli cardiovasculare și de accident vascular cerebral.
Funcționează bine pentru ulcerele gastrice, promovează mișcarea intestinală și are un efect benefic asupra indigestiei. Este un prim ajutor în timpul gripei – are un efect solid asupra bolilor respiratorii, cum ar fi tusea și răceala.
Legumele care te protejează de infecții – Varza
Varza include o cantitate semnificativă de glutamină, care are proprietatea de a fi un puternic aminoacid antiinflamator. Glutamina acționează bine împotriva simptomelor mai multor tipuri de alergii, a bolilor de piele și susține articulațiile.
Varza – cancer de cân
Varza abundă în diverse tipuri de antioxidanți care protejează împotriva diferitelor boli. Cercetările de la Oregon State University susțin că femeile care au consumat legume crucifere, inclusiv varză, au avut un risc semnificativ redus de a dezvolta cancer de sân.
Varza – stomac
În plus, varza are un efect extraordinar asupra problemelor neregulate ale stomacului, iar sucul de varză are proprietăți minunate împotriva diverselor boli gastrointestinale, cum ar fi ulcerul sau gastrita. Datorită conținutului ridicat de glucozinolați, izotiocianați, polifenoli și glutamină, consumul acestei legume are un efect bun asupra activității intestinelor și întărește pereții acestora.
Varza – ochii
Betacarotenul se găsește în cantități mari în varză și are capacitatea de a fi transformat în vitamina A, despre care se știe că contribuie la buna sănătate a ochilor noștri.
Spectrul de substanțe utile conținute în varză include, de asemenea: calciu, magneziu și potasiu, care sunt principalele substanțe de care avem nevoie dacă avem probleme cu oasele sau cu sistemul musculo-scheletic.
Varza – sănătatea oaselor
S-a demonstrat că un consum frecvent de varză reduce riscul de a dezvolta osteoporoză și de distrugere a oaselor. O altă concluzie importantă a nutriționiștilor este că varza roșie ne poate ajuta să ne protejăm de influența nefastă a metalelor grele periculoase.
Oamenii de știință de la Universitatea din Oxford au descoperit că extractul de frunze de varză roșie este extrem de abundent în antocianină, care reglează toxicitatea metalelor grele. Chiar și vechii greci foloseau varza pentru insomnie și calmau rănile cu frunzele sale.
Se știe că varza creață reduce activitatea glandei tiroide și este bună pentru nervi. Varza murată are o proprietate minunată – poate păstra vitaminele până la 8 luni.
Legumele care te protejează de infecții – Sfecla
Sfecla roșie este, de asemenea, un aliment super ieftin și super sănătos . Ea abundă în niveluri ridicate de nitrați în sucul său. Nutriționiștii insistă asupra consumului de sfeclă pentru că este o sursă incredibilă de folat. S-a demonstrat că creșterea aportului de folat reduce nivelul tensiunii arteriale.
CITEȘTE ȘI: Legumele care țin sub control glicemia: Sunt bogate în fibre și îmbunătățesc reglarea insulinei
Sfecla – Pregătire sportivă
Mai multe studii au dovedit că nitrații alimentari din sfeclă cresc calitativ nivelul de pregătire sportivă. Nitrații îmbunătățesc eficiența mitocondriilor, care au un rol crucial în producerea de energie în celule.
Sfecla roșie poate crește rezistența prin creșterea timpului necesar până la epuizare, îmbunătățește activitatea cardiorespiratorie și crește condiția fizică a sportivilor. O singură cană de suc de sfeclă roșie conține 3,4 grame de fibre, ceea ce face din sfeclă o sursă excelentă de fibre.
Sfecla roșie este o legumă minunată care este disponibilă pe piață în orice perioadă a anului. Atunci când alegeți sfecla, asigurați-vă că aceasta cântărește mai mult decât dimensiunea sa și nu prezintă semne exterioare de deteriorare a suprafeței.
În cazul în care sfecla are încă partea superioară verde, trebuie să arate proaspătă și nu ofilită. Doar așa puteți obține toți nutrienții valoroși din această legumă strălucitoare.
Legumele care te protejează de infecții – Țelina
Ultimul cel mai important și mai ieftin aliment este un aliment pentru bănuți mici – țelina. O cană mică de 156 de grame de țelină conține 64 de micrograme de vitamina K, adică aproximativ 80% din doza zilnică necesară.
Cu un aport suficient de vitamina K, sistemul osos este întărit, absorbția calciului este îmbunătățită și riscul de osteoporoză este limitat.
Țelina – Creier
Țelina este un instrument incredibil de bun pentru îmbunătățirea funcției cerebrale. Vitaminele sale sunt esențiale pentru formarea sfingolipidelor, care creează învelișul de mielină din jurul nervilor.
Aceste patru alimente sunt ieftine, chiar și cu inflație, și pot fi găsite în orice magazin alimentar. Ele nu sunt împovărătoare pentru buget, dar au un efect benefic asupra sănătății. Ele sunt bune atât pentru portofelul dumneavoastră, cât și pentru sănătate. Nu ezitați și consumați-le, iar împreună cu alte măsuri sănătoase, vă veți simți foarte bine.
Comentarii: