NUTRITIE SANATATE

Legumele la care trebuie să fii atent cum le consumi: Pot deveni un pericol pentru sănătate

Foto: Pinterest.com

Legumele la care trebuie să fii atent cum le consumi: Pot deveni un pericol pentru sănătate. Legumele sunt unul dintre cele mai utile alimente și trebuie incluse în dieta zilnică. Însă unele dintre ele trebuie consumate cu prudență.

Dr. Lana Naumova, nutriționist rus, ne împărtășește care sunt cele mai insidioase dintre ele și de ce trebuie să fim atenți la consumul lor. Potrivit ei, pe listă se află cartofii, roșiile, ardeii și spanacul.

CITEȘTE ȘI: Legumele care au grijă de inima ta: Scad riscul de a face infarct

Legumele la care trebuie să fii atent cum le consumi

Cartofii

Dintre legumele cu care ar trebui să ai grijă, experta indică cartofii. Acest produs are un indice glicemic destul de ridicat. În plus, după ce îl consumi, senzația de foame poate reveni rapid.

De asemenea, cartofii conțin mult amidon și carbohidrați, ceea ce poate provoca creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Roșii

Roșiile, de asemenea, în ciuda beneficiilor lor incontestabile, au câteva dezavantaje. În special, ele pot crește producția de histamină, care este un tip de mediator al reacțiilor alergice. De aceea, specialistul sfătuiește ca aceste legume să fie supuse unui tratament termic preliminar.

Ardei

Potrivit medicului, anumite persoane ar trebui să consume ardei cu prudență. Acesta poate reprezenta un anumit risc pentru persoanele care suferă de gastrită, ulcer sau hipotensiune.

Spanacul

În plus, spanacul a intrat și el pe lista alimentelor înșelătoare. Poate acumula pesticide. De asemenea, conține histamină, care poate reprezenta o amenințare pentru persoanele cu alergii. Spanacul conține substanțe speciale – oxalați, săruri și esteri ai acidului oxalic.

Aceste substanțe sunt toxice; atunci când reacționează cu alți compuși din corpul uman, formează cristale care irită intestinele și rinichii. De aceea, spanacul nu ar trebui consumat de persoanele cu afectarea schimbului apă-sare, urolitiază, gută, artrită, boli hepatice. De asemenea, nu este un aliment potrivit pentru sugari și copii mici.

CITEȘTE ȘI: Diabet: aceste legume sunt cele mai rele pentru glicemie

Atunci când mâncărurile de spanac sunt păstrate la temperatura camerei timp de o zi sau două, sub influența anumitor bacterii, în ele se formează săruri toxice de azot. Atunci când sunt consumate, acestea sunt absorbite în sânge și „iau” cea mai mare parte a globulelor roșii, provocând probleme de respirație. Acest lucru poate duce la dificultăți de respirație, diaree și alte simptome acute de otrăvire.

În același timp, expertul atrage atenția asupra faptului că nu trebuie să renunțați complet la aceste legume. Este important să se respecte pur și simplu măsura și să se reglementeze cantitatea lor în dietă, potrivit actualno.com.

Comentarii: