REVIEW

Legumele și fructele ți se strică rapid? Greșelile pe care trebuie să le eviți

Fructele si legumele stau la baza unei alimentatii sanatoase si a unei diete echilibrate, deoarece acestea detin un numar impresionant de vitamine, minerale si fibre. Depozitarea gresita a fructelor si a legumelor poate duce la contaminarea lor cu diferiti agenti patogeni, precum bacteriile si virusurile. Odata consumate, acestea pot provoca toxinfectii alimentare si alte afectiuni.

Descopera modalitatile de depozitare corecta a fructelor si legumelor pentru ca alimentele tale preferate sa isi pastreze starea de prospetime cat mai mult timp.

Sfaturi de depozitare a fructelor si legumelor

– Nu spala fructele si legumele inainte de a le depozita in frigider. Acestea trebuie spalate numai inainte de consum.
– Inainte de depozitare, verifica starea alimentelor. Daca au urme de mucegai sau pete inchise la culoare, cel mai indicat este sa le indepartezi, deoarece astfel risti sa le contaminezi si pe cele sanatoase.
– Evita depozitarea fructelor si a legumelor in apropierea surselor de caldura sau in lumina directa a soarelui, deoarece se vor deteriora rapid.

CITEȘTE ȘI: Esențial pentru sănătate: Fructe și legume românești bogate în carbohidrați buni

– In cazul in care vrei sa le depozitezi in frigider, stocheaza-le in cuva din plastic din partea de jos a frigiderului.
– Evita sa asezi fructele sau legumele peste alte alimente, precum carnea, pestele sau branza.
– Depoziteaza fructele si legumele in recipiente din plastic inchise ermetic, in care aerul sa nu poata patrunde sau in pungi de hartie, inchise la culoare.

Cum depozitezi corect fructele

Citricele sunt printre cele mai rezistente fructe. Aceastea pot fi depozitate in frigider la o temperatura de aproximativ 5 grade Celsius, pana la trei saptamani, insa este indicat sa le scoti din frigider cu cateva ore inainte sa le consumi.

Merele pot fi depozitate atat in cuva frigiderului intr-o punga de plastic, cat si in ladite de carton, asezate in locuri racoroase.

Bananele se pastreaza cel mai bine la temperatura camerei, in pungi de hartie inchise la culoare, pentru a impiedica lumina sa ajunga la ele.

Perele, prunele si ananasul se pastreaza cel mai bine la temperatura camerei, in timp ce caisele, ciresele, capsunile, fructele de padure si strugurii se depoziteaza in frigider.

Cum depozitezi corect legumele

Rosiile se depoziteaza de obicei la temperatura camerei, deoarece frigul din frigider le inmoaie si le diminueaza aroma.

Cartofii, vinetele, ceapa si usturoiul se depoziteaza in pungi de hartie inchise la culoare, in locuri intunecoase si racoroase.

CITEȘTE ȘI: Care sunt cele mai sănătoase fructe și legume de toamnă

Morcovii se pastreaza in frigider, in folie sau in pungi de plastic.

Ridichile si castravetii se depoziteaza in frigider, intr-o punga de hartie.

Mazarea si fasolea verde se depoziteaza in interiorul frigiderului, intr-o punga de plastic sau chiar in congelator.

Ierburile precum leusteanul, mararul si patrunjelul se depoziteaza in pungi de plastic si se pastreaza in frigider.

Urmeaza sfaturile noastre de depozitare corecta a fructelor si a legumelor, pentru ca acestea sa isi pastreze savoarea si valoarea nutritiva un timp indelungat.

Comentarii: