O limonadă de vișine acrișoară, abia scoasă de la frigider, e numai bună să te răcorești în zilele caniculare.
Profită de această perioadă scurtă în care poți mânca vișine proaspete și delicioase și prepară o limonadă perfectă, după rețeta celebrei Martha Stewart.
Rezistă foarte bine la frigider aproximativ o săptămână, deci poți face și cantități mai mari. Vezi mai jos rețeta de limonadă de vișine pe care o vei adora.
Limonadă de vișine: ingrediente, preparare
Ingrediente pentru siropul de vișine:
- 500 grame vișine proaspete fără sâmburi (poți folosi și vișine congelate, dar trebuie să le lași la decongelat mai întâi și să le scurgi de apă)
- 200 grame zahăr
- 250 mililitri apă
- Sucul de la o lămâie
Ingrediente pentru limonadă:
- Cuburi de gheață
- 1 litru de apă minerală acidulată
- Sucul de la 8 lămâi
- 100 grame zahăr (poți înlocui cu miere, sirop de agave sau sirop de arțar)
- 10 vișine (pentru decor)
Mod de preparare:
Pune vișinele fără sâmburi, zahărul, apa și sucul de lămâie într-o oală. Lasă pe foc mediu aproximativ 30 de minute, până când vișinele se înmoaie și formează un sirop delicios.
CITEȘTE ȘI: Ţine bolile la distanţă în timpul verii! Alimentele care întăresc sistemul imunitar
Strecoară siropul de vișine răcit cu ajutorul unei site sau al unui tifon.
Pune într-o carafă de limonadă de 1,5 litri câteva cuburi de gheață. Adaugă apa minerală, sucul de la 8 lămâi, zahărul și aproximativ 100 mililitri de sirop concentrat de vișine. Amestecă bine și „scapă” în carafă câteva vișine întregi, pentru decor.
Sursă: marthastewart.com
Comentarii: