O limonadă de vișine acrișoară, abia scoasă de la frigider, e numai bună să te răcorești în zilele caniculare.
Profită de această perioadă scurtă în care poți mânca vișine proaspete și delicioase și prepară o limonadă perfectă, după rețeta celebrei Martha Stewart.
Rezistă foarte bine la frigider aproximativ o săptămână, deci poți face și cantități mai mari. Vezi mai jos rețeta de limonadă de vișine pe care o vei adora.
Pune vișinele fără sâmburi, zahărul, apa și sucul de lămâie într-o oală. Lasă pe foc mediu aproximativ 30 de minute, până când vișinele se înmoaie și formează un sirop delicios.
CITEȘTE ȘI: Ţine bolile la distanţă în timpul verii! Alimentele care întăresc sistemul imunitar
Strecoară siropul de vișine răcit cu ajutorul unei site sau al unui tifon.
Pune într-o carafă de limonadă de 1,5 litri câteva cuburi de gheață. Adaugă apa minerală, sucul de la 8 lămâi, zahărul și aproximativ 100 mililitri de sirop concentrat de vișine. Amestecă bine și „scapă” în carafă câteva vișine întregi, pentru decor.
Sursă: marthastewart.com