Evită să te mai atașezi de orice lucru și nu mai deveni tot timpul nostalgică, deoarece dacă te uiți cu atenție în jurul tău vei vedea cum casa ta este plină de lucruri de care tu de fapt n-ai nevoie, chiar dacă la un moment dat, pe unele dintre ele le-ai considerat utile.
Acest articol te va ajuta să te decizi cu ce să începi curățenia de sărbători.
1. Televizorul
Dacă ai obiceiul de a lăsa televizorul pornit în fundal, doar ca să ai impresia că mai e cineva cu tine în casă, trebuie să știi că zgomotul de fond duce la oboseală, iritare și te poate ține trează noaptea, iar dacă îl folosești doar pentru a pune serialul tău preferat, atunci este momentul să scapi de el și să-ți folosești mai mult laptorul sau calculatorul, pentru că acolo vezi ce vrei tu, conform propriului program.
2. Dulciuri ascunse
La început, ți se poate părea util să ai mereu ceva de ronțăit la îndemână, cu atât mai mult dacă este ceva dulce și împărțit pe bucăți mici, pentru că pe lângă faptul că te poți înfige oricând te plictisești, ai mereu ceva de oferit oaspeților. Gândește-te însă că orice aliment este destul de ușor de „ascuns” prin casă e de fapt nesănătos pentru tine. Bomboanele și snacksurile sunt pline de cofeină, zahăr, sare, coloranți și conservanți, care te agită și te îngrașă.
3. Documente inutile
Dacă ai terminat facultatea acum 10 ani, nu mai ai nevoie de toate lucrările din școala generală, cât despre scrisorile oficiale ce au legătură cu impozitele, până și acestea pot fi aruncate după 7 ani de zile, iar bonurile fiscale ce la început te-au ajutat să-ți alcătuiești un buget pe care să-l respecți, pot fi aruncate după 3 ani. Fă-ți un obicei din a-ți organiza periodic actele și a le arunca pe toate cele vechi, recomandă feminis.ro.
4. Haine și încălțăminte nepotrivite
Dacă anumite piese vestimentare ți-au rămas mici sau pur și simplu nu-ți mai plac, este momentul să le donezi sau să le vinzi. Găsește în zona ta un container de haine sau o organizație caritabilă și nu numai că vei avea mai mult loc în casă ci vei face și un bine.
CITEȘTE ȘI: Dovedit ştiinţific: E mai periculos să te uiţi la televizor decât să munceşti
5. Hobby-uri uitate
Dacă ai vrut la un moment dat să înveți tenis, dar nu s-a prea lipit de tine, nu mai are rost să păstrezi racheta, dă-o cuiva care chiar o folosește, pentru că astfel de articole sportive pot fi prea scumpe pentru anumite persoane sau vinde-o și fă un ban în plus, dar ține cont de faptul că valoarea ei a scăzut imediat ce ai scos-o tu din magazin.
6. Suveniruri
Cu sigurnță ți-ai cumpărat anumite lucruri din concedii și acum te împiedici de ele prin casă. Mai ales dacă acestea nu au o mare valoare fizică, încearcă să le păstrezi doar pe acelea care chiar înseamnă ceva pentru tine, poate pe cele din luna de miere sau tabloul făcut cu părinții în ultima voastră vacanță împreună, dar renunță la toate statuetele pe care se pune mereu praful sau la tonele de brelocuri ce-ți atârnă în geantă.
7. Moșteniri de familie
Doar pentru că ceva a trecut prin mai multe generații, nu înseamnă neapărat că trebuie să staționeze la tine. Asigură-te că ce păstrezi are valoare pentru tine, cum ar fi inelul bunicii sau colierul de la nunta mamei tale, lucruri pe care le mai poți purta. Ceea ce face și mai ușor de dat mai departe de exemplu o mare oglindă cu o ramă ce nu-ți place, este faptul că alte rude s-ar putea s-o aprecieze și să-și umple un perete cu ea, deci moștenirea voastră nu trebuie să ajungă la gunoi.
8. Ornamente
Ornamentele pe care le folosești în fiecare an de sărbători sunt importante, dar s-ar putea să existe lucruri prin casa ta, pe care să le păstrezi doar pentru acele ocazii speciale care întârzie să apară, cum ar fi lumânări parfumate sau seturi de ceai. Dacă nu ai de gând să folosești așa ceva, atunci scapă de ele.
CITEȘTE ȘI: Pericolele ascunse din decorațiunile de Crăciun
9. Obiecte la modă
E destul de rău că te lași păcălită de reclame, dar nu trebuie să-ți umpli ani de zile casa cu tot felul de pietre și ornamente pe care le-ai văzut prin reviste sau în casele de vacanță ale celebrităților. Chiar dacă ai de gând să le vinzi când vor deveni antichități, probabil că de fapt oricum n-au valorat mai nimic de la început.
10. Seturi de cadouri
Să presupunem că ai primit un set de veselă cadou de nuntă, botez, aniversare sau casă nouă, dar ție de fapt nu ți-a plăcut niciodată modelul sau poate chiar și mai rău, consideră că e prea pretențios pentru a-l scoate din cutie, este momentul fie să-ncepi să-l folosești fie să-l dai la rândul tău cadou altcuiva sau măcar să-ncerci să-l vinzi. Ia-o în felul următor, ceva ce nu folosești este cu siguranță inutil.
Comentarii: