Cele mai multe magazine s-au redeschis, dar lucrează acum cu program special și anumite restricții, ceea ce presupune și oprirea accesului la cabinele de probă, dar chiar și așa, cu puțin efort poți face cumpărături reușite.
S-ar putea să ți se pară ciudat să te duci la cumpărături de haine după atâta timp, deoarece distanțarea socială de la coada pentru intrarea în magazin sau cea de la casele de marcat schimbă un pic experiența, dar Susie Hasler, stilist personal de renume mondial, îți oferă câteva sfaturi pentru a te simți în continuare bine.
Cu cât mai bine pregătită ești, cu atât mai puțin timp vei petrece în magazin, așa că o listă cu produsele esențiale este cea mai bună prietenă a ta în astfel de situații. Uită-te un pic prin garderoba ta și decide exact ce vrei să înlocuiești sau ce ținute să completezi.
Gândește-te la modele, culori și ocazii, apoi caută mai întâi online să vezi dacă magazinul la care te gândești are deja ceva ce-ai vrea să vezi pe viu. În plus, când te duci la cumpărături, poartă ceva lejer, deoarece nu știi cât va trebui să stai la coadă și ia mereu cu tine o sticlă de apă, recomandă feminis.ro.
CITEȘTE ȘI: Hainele sau încălțămintea? Care dintre ele reprezintă un risc mai mare de a aduce COVID-19 în casă
Cum există mai multe forme de corp, cel mai bun mod în care să știi că ceva ți se va potrivi este să-ți faci o analiză corporală. De cele mai multe ori te vei simți descurajată dacă ajungi acasă cu un produs pe care-l promova un anumit influencer, dar pe tine stă cu totul altfel. De exemplu, decolteul face diferența în foarte multe ținute, iar dacă ai un bust generos ți se va potrivi foarte bine ca stil un decolteu în V, pe când dacă ai coapse late, ar fi mai bine să alegi pantaloni drepți sau evazați și fuste sau rochii în A.
Cel mai bun mod este să stai într-o zonă foarte bine iluminată și să ții piesa vestimentară în fața ta, uitându-te într-o oglindă. În acest sens, o culoare complementară îți va scoate în evidență ochii, pielea sau părul și cu ceva roșu poți face diferența. Nu trebuie neapărat să fie vorba despre o rochie maxi de un roșu aprins, ci poate fi ceva foarte subtil, cum ar fi rujul, cerceii sau o eșarfă, iar dacă vrei să pari mai jucăușă, optează mai degrabă pentru roz.
Evită griul, pentru că te face să pari lipsită de energie și poartă negru doar la înmormântări sau întâlniri de afaceri, în timp ce galbenul se potrivește acelor momente în care vrei să arăți cât de fericită ești. Dacă tot ești nelămurită, optează pentru burgundy sau bleomarin, deoarece aceste două culori se potrivesc oricărei nuanțe de piele.
Mărimile nu mai sunt chiar universale și fiecare magazin are propia politică, de aceea, înainte de a te duce la magazin, verifică dacă există online un ghid al mărimilor și măsoară-ți lungimea mânecilor, a pantalonilor, a fustei, circumferința taliei, a coapselor, bustului și lățimea umerilor.
După ce ți-ai făcut toate măsurătorile, verifică dacă ai deja în garderobă haine de la firma respectivă și așa vei știi exact ce mărime să-ți cumperi acum. Atenție însă că multe magazine nu mai au aceeași gamă de mărimi ci doar câteva și nu uita să verifici dacă hainele sunt într-adevăr mărimea care scrie pe umeraș.
CITEȘTE ȘI: Dezinfectarea hainelor: Cum să ții coronavirusul departe de hainele tale și dacă nu le speli la 90 de grade
Cel puțin deocamdată, e mai bine să îți iei doar ce ai nevoie, pentru a diminua numărul produselor atinse și a sta cât cât mai puțin timp în magazin, deci gândește-te cu ce combini o anumită piesă vestimentară înainte de a o lua. De exemplu, s-ar putea să-ți placă o fustă cu imprimeu asimetric, dar când ajungi acasă o să constați că n-ai cu ce o îmbrăca. Gândește-te mai degrabă la a-ți lua ceva basic, cu care poți face multiple combinații, chiar dacă luate separat, hainele respective par a fi plictisitoare.