Magia castanelor coapte – Reduc rezistența la insulină și răspândirea tumorilor. Este toamnă şi este vremea pentru o porţie de castane coapte aromate, gustoase şi foarte benefice sănătăţii. În ciuda dimensiunilor lor mici, sunt pline de nutrienţi.
O porţie de castane coapte conţine doar 206 calorii, dar şi proteine, fibre, vitamine B3, B5, B6, C, K, fosfor, magneziu, tiamină, acid folic, potasiu.
Magia castanelor coapte – Reduc rezistența la insulină și răspândirea tumorilor
Castanele conţin şi o mare varietate de antioxidanţi importanţi pentru sănătate. Pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, a rezistenţei la insulină şi la suprimarea creşterii şi răspândirii tumorilor.
CITEȘTE ȘI: Aliaţi pe timp de iarnă – Dovleacul, castanele şi nucile feresc organismul de boli
De asemenea, este îmbunătăţit controlul zahărului din sânge. Mai bogate în carbohidraţi decât majoritatea nucilor, castanele sunt o sursă bună de fibre, care la rândul lor ajută la prevenirea creşterii glicemiei.
Consumate cu moderaţie, favorizează eliminarea kilogramelor în plus, deoarece conţin foarte puţine calorii şi grăsimi. Procentul mare de fibre pe care le conţin conferă senzaţia de saţietate pentru mai mult timp. În plus, studiile arată că aportul ridicat de fibre poate creşte producția de hormoni care ajută la reducerea apetitului.
Magia castanelor coapte
Castanele nu sunt doar sănătoase, ci şi delicioase şi uşor de adăugat în dietă. Au un gust uşor dulce şi o textură moale, dar fermă. Sunt uşor de preparat, putând fi coapte la cuptor într-o tavă tapetată cu foaie de copt, timp de 20-30 de minute la 200°.
CITEȘTE ȘI: Beneficiile uriașe ale castanelor coapte: Bogate în magneziu și potasiu, mențin sănătatea inimii
Alternativ, pot fi fierte într-o oală cu apă, însă, în ambele cazuri, trebuie străpunse uşor înainte de pregătire, potrivit rador.ro.
Comentarii: