Orezul cu lapte reprezintă desertul copilăriei mele.
De multe ori se auzea în casă pofta de dulce, iar în minutele care urmau ne trezeam că suntem chemați la bucătărie să mâncăm.
Mirarea era că nu serveam doar felul principal, ci simțeam mirosul plăcut al desertului.
Tot timpul spuneam că mama face magie în bucătărie, iar acum am ajuns în postura ei.
CITEȘTE ȘI: Cele mai bune deserturi pentru cei care au colesterolul mare
Copiii mei adoră orezul cu lapte gătit după următoarea rețetă:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Mai întâi punem orezul la fiert în 700 ml apă cu un praf de sare, la foc mediu.
După ce orezul e fiert, îl lăsăm deoparte cu oala acoperită și ne apucăm de sos.
Punem laptele la încălzit, împreună cu zahărul, coaja de portocală sau scorțișoara și vanilia, apoi adăugăm laptele condensat și lăsăm la foc mic, amestecând din când în când.
Când laptele s-a înfierbântat, adăugăm laptele praf și amestecăm.
CITEȘTE ȘI: Crème Brûlée- desertul clasic francez cu zahăr caramelizat
Turnăm orezul în oala cu lapte și din nou dăm la foc mic pentru 5 minute, amestecând mereu să nu se lipească.
Oprim focul și tinem orezul acoperit cu capac pentru 20 de minute, să se întrepătrundă aromele.