Salata orientală este, mai ales în perioada postului, o mâncare frecvent gătită de gospodine, fiindcă necesită ingrediente puţine şi ieftine. Secretele preparatului gustos ne sunt dezvăluite în cartea cu reţete a regretatului Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.
CITEȘTE ȘI: Îţi lasă gura apă! Reţeta delicioşilor cartofi acordeon
Ingrediente
2 cepe roşii (2 legături ceapă verde-roşie)
1 salata verde
50 g măsline negre, cărnoase şi parfumate
1 legătura mărar
oţet de fructe
după gust sare, piper
3 linguri ulei (de măsline, dacă aveţi)
1 kg cartofi tari (cei nisipoşi şi sfărâmicioşi n-au ce căuta în povestea asta, pentru că se fac piure)
CITEȘTE ȘI: Revoluţionează banalii cartofi copţi: Trei toppinguri care îi transformă într-un deliciu
Mod preparare
Se fierb cartofii, dar nu până crapă, ci doar până trece furculiţa prin ei (să rămână puţin cleioşi). Se curăţă, se taie felii subţiri. Ceapa se taie felii subţiri. Se taie salata şi mărarul mărunt. Măslinele sunt mai mult un ornament colorat, deci aşa rămân, cu sâmburi. Se amestecă toate cu oţet, sare, piper, apoi cu ulei.
Comentarii: