NUTRITIE

Mâncarea de post poate fi foarte delicioasă: Cum prepari acasă focaccia cu ciuperci

FOTO: nyt.com

Pentru ca zilele de post să fie mai ușoară, îți propunem o rețeta delicioasă de foccacia cu masline. Rețeta este simpla și ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar rezultatul te va cuceri. Garantat!

Ingrediente:

– 250 g făină albă

– 1 lingura ulei de masline

– 150 ml apa calduță

– 1/2 linguriță zahăr

– 1 linguriță sare

– 1 linguriță drojdie uscata

– 1/2 căpășțâna de usturoi

– 2-3 linguri ulei de masline aromat cu busuioc

– ciuperci de padure

– sare și piper

– fulgi de ardei iute

CITEȘTE ȘI: Greșeala care anulează ideea de post. De ce ne îngrășăm

Mod de preparare:

Într-un castron amesteca, drojdia uscata, zaharul și sarea. Adaugam apa, uleiul și framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios.

Punem aluatul într-o tava bine unsa cu ulei și îl întindem bine cu mâna. Dupa ce am întins aluatul începem sa facem mici gropițe în aluat cu vârful degetelor. Amestecam usturoiul pisat cu un praf de sare și ulei de masline. Punem și ciupercile, condimentăm cu sare și piper dupa gust și lăsăm să se odihnească puțin la loc calduț, scrie bucataras.ro.

CITEȘTE ȘI: Sărmăluţele pădurarului: Reţeta ideală care poate fi folosită şi în post

Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pâna marginile se rumenesc ușor. La final, putem adauga patrunjel și fulgi de ardei iute. Poftă bună!

Comentarii: