Mandarine: Persoanele care suferă de aceste boli au cea mai mare nevoie să le consume. Mâncatul de mandarine doar de Crăciun și de Anul Nou aparține de mult trecutului, astăzi putând să ne bucurăm de acest fruct suculent în fiecare zi și în orice moment al anului.
Îl putem consuma în cantități nelimitate? Cu siguranță, deoarece mandarinele sunt bune pentru sănătate.
Fiind un fruct citric bogat în vitamina C, mandarinele vă vor ameliora cu siguranță starea dacă suferiți de răceală și vă vor ajuta să preveniți gripa dacă ați căzut în ghearele ei.
CITEȘTE ȘI: De ce să îți clătești gura cu apă imediat după ce ai mâncat mandarine
Vitamina C este de o importanță cheie nu numai în ceea ce privește gripa, ci și ca antioxidant puternic care protejează celulele de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi, sprijină sinteza colagenului, menținând astfel tinere atât pielea, cât și articulațiile.
Vitamina C este un stimulent puternic pentru sistemul imunitar, ceea ce face din mandarine un stimulent pentru… sănătate. Alte beneficii ale consumului de citrice sunt:
O sursă generoasă de antioxidanți care neutralizează radicalii liberi și acționează astfel ca un mijloc de prevenire a bolilor de inimă, artritei și cancerului.
Printre cei mai valoroși antioxidanți din mandarine se numără vitamina C și flavonoidele, care sunt cunoscute pentru efectele lor protectoare asupra creierului și un risc redus de boli cronice legate de funcționarea creierului. Cojile de mandarine sunt deosebit de bogate în acești antioxidanți, așa că folosiți-le la potențialul lor maxim în deserturi pentru a reduce riscul de boli ale creierului precum schizofrenia, Alzheimer și Parkinson.
Vitamina C stimulează producția de colagen, care este esențială pentru menținerea pielii tinere și pentru reducerea aspectului liniilor fine și al ridurilor. Proprietățile antioxidante ale vitaminei C pot reduce semnele de îmbătrânire prin încetinirea deteriorării pielii cauzate de radicalii liberi.
Mandarinele sunt o sursă valoroasă de fibre, indispensabile în lupta împotriva excesului de greutate și în crearea unui sentiment de sațietate.
Anumiți antioxidanți din mandarine, cum ar fi vitamina C și nobiletin, pot promova sănătatea inimii.
Antioxidanții din mandarine, cunoscuți pentru proprietățile lor de protecție a creierului, fac acest fruct extrem de important și benefic pentru bolnavii de Alzheimer.
În acest stadiu, studiile pe animale arată că nobiletina, care este conținută în coaja mandarinelor, poate ajuta la reducerea efectelor negative asupra creierului ale bolii Alzheimer, cum ar fi pierderea memoriei. Sunt necesare studii mai aprofundate pe oameni, dar rezultatele din acest stadiu indică faptul că mandarinele sunt susceptibile de a fi un superaliment pentru persoanele cu Alzheimer.
CITEȘTE ȘI: De ce să nu arunci cojile de mandarine: Efectul pe care îl au asupra glicemiei și ficatului
În ceea ce privește efectele mandarinelor asupra bolii Parkinson, conținutul lor de nobiletină reduce deficiențele motorii, cel puțin în studiile pe animale de laborator, și este de așteptat ca rezultatul să fie similar la om.
Deoarece mandarinele sunt bogate în vitamina C, care stimulează sistemul imunitar, fructul este valoros pentru persoanele care sunt adesea bolnave, precum și pentru pacienții care suferă de boli cronice care au dus la o scădere a sistemului imunitar.
Mandarinele sunt importante și pentru femei, acestea fiind cele mai preocupate de frumusețea și tinerețea pielii lor, potrivit healthline.com. Proprietățile antioxidante ale vitaminei C încetinesc semnele de îmbătrânire prin încetinirea deteriorării pielii cauzate de radicalii liberi, reducând astfel semnele de îmbătrânire.
Fiind un fruct extrem de bogat în vitamine și fibre, mandarinele sunt un aliment pentru persoanele care urmează o dietă, deoarece le pot fi de mare folos – fibrele din ele cresc senzația de sațietate, reducând astfel cantitatea de alimente consumate și ajutând în procesul de pierdere a excesului de greutate. Cercetările științifice pe această temă arată că în procesul de slăbire cu mandarine, efectul yo-yo este mult mai puțin frecvent.
Utile pentru pacienții cu boli cardiovasculare.