NUTRITIE

Marinade delicioase pentru o friptură de porc perfectă

Foto: Pinterest.com

Îți lăsăm mai multe opțiuni, pentru varietate, însă orice ai alege, cu siguranță te vei bucura de un gust special și o friptură suculentă și aromată, numai bună de savurat alături de o salată sau niște cartofi rumeniți la cuptor.

CITEȘTE ȘI: 2 idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă

Marinade delicioase pentru o friptură de porc perfectă

Marinadă de bere

Pentru această marinadă, care va frăgezi foarte bine carnea și îi va da o aromă deosebită, amestecă într-un bol mare sau un recipient din sticlă (în funcție de cantitatea de carne) o bere la 0.33ml, blondă sau brună dacă vrei o aromă mai intensă, 2-3 lingurițe de ulei de măsline, 1-2 lingurițe de oțet balsamic, puțin zahăr brun, sare, piper, paprika după gust și puțină pudră de ceapă și usturoi, dacă dorești.

Amestecă bine ingredientele și distribuie uniform pe fiecare bucată de carne, iar apoi lasă-le în frigider, acoperite, timp de 1-12 ore. Ideal este peste noapte, dar nu se recomandă mai mult de 12 ore.

Marinadă pentru coaste

După ce vei găti coastele așa, nu cred că vei mai putea încerca și alte metode. Amestecă aproximativ 50ml de miere, sos de soia și whiskey, cu sare, piper, 2 lingurițe de ulei de susan sau de măsline, ghimbir și puțină scorțișoară sau nucșoară. Lasă coastele la marinat în această mixtură timp de minimum 4 ore la frigider, apoi scoate-le la temperatura camerei.

Marinade delicioase pentru o friptură de porc perfectă

Marinadă de iaurt

Combină 150g de iaurt grecesc cu 150g de smântână grasă (peste 20%), 2-3 căței de usturoi, o mână de pătrunjel tocat mărunt, zeama de la jumătate de lămâie, sare și piper după gust. Amestecă-le bine și lasă carnea la marinat timp de 6-12 ore. Nu uita să le scoți cu 1-2 ore înainte de gătire, să ajungă la temperatura camerei.

CITEȘTE ȘI: Cine TREBUIE și cine NU TREBUIE să mănânce carne de porc

Marinadă simplă

Varianta cea mai simplă și la îndemână pentru marinadă este din câteva lingurițe de ulei, zeamă de lămâie, portocală sau oțet balsamic, sare, piper, pudră de usturoi, paprika, ierburi de Provence (sau orice altceva dorești – pătrunjel, cimbru, chimion), eventual puțin vin alb și lăsată carnea la macerat peste noapte.

Orice variantă ai alege, rezultatul va fi unul excelent, iar dacă nu cumva gătești carnea mai mult decât indicat, va rezulta o friptură suculentă și delicioasă. După ce ții carnea la marinat timp de măcar 2-3 ore, o poți găti simplă, în cuptor, timp de 60-90 de minute la 150⁰C, alături de orice garnitură dorești.

Timpul de gătire este estimativ pentru că depinde foarte mult de tipul de carne și de cât de subțiri sunt feliile, asta dacă o tai. De aceea, un termometru ar fi o investiție bună, care te va ajuta să scapi de stresul ceasului și de rateuri în bucătărie.

Comentarii: