Pentru cei care nu vor să pună pe masa de Paşte o simplă friptură, recomandăm reţeta de coaste de miel crocante în crustă de pesmet.
Ingrediente:
2 rânduri coaste de miel
15 grame unt nesărat
1 lingură de ulei de măsline
sare piper
CITEŞTE ŞI: Leguma care îți reduce COLESTEROLUL și pe care, cu siguranță, NU o consumi
Condimentul INTERZIS cardiacilor: Ce păţim dacă mâncăm prea mult hrean
Pentru crustă:
50 grame pesmet
1 legatură de pătrunjel
2 căţei de usturoi
2 linguriţe de muştar
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200 ° Celsius. Îndepărtaţi orice grăsime de pe coaste. Aşezonaţi cu sare şi piper după gust.
Încălziţi uleiul şi untul într-o tigaie la foc mare şi se prajeşte pe fiecare parte. Apoi scoateţi mielul din tigaie. Se toacă mărunt pătrunjelul şi usturoiul, amestecaţi cu pesmet şi condimentaţi cu sare şi piper. Ungeti costele de miel cu muştar. Presăraţi amestecul de pesmet. Se transferă într-o tavă şi se dă la cuptor pentru 7-15 minute. Se scoate din cuptor şi se lasa să se odihneasca cel puţin 10 minute, recomandă restaurantedelux.
Comentarii: