Consumul unui singur condiment poate fi periculos pentru sănătate, deoarece crește riscul de formare de cheaguri de sânge și tromboză.
Condimentul verde care crește riscul de formare a cheagurilor de sânge
Potrivit imunologului rus Dr. Andrei Prodeus, consumul de pătrunjel poate fi periculos din cauza riscului crescut de tromboză.
CITEȘTE ȘI: Atenție la pătrunjel: Când poate fi toxic pentru organism
Medicul spune, citând studii, că pătrunjelul crește riscul de formare a cheagurilor de sânge deoarece este o sursă bogată de vitamina K. Sub influența acesteia, sângele devine mai sensibil la coagulare și îngroșare.
Dr. Prodeus subliniază că cei cu risc de tromboză ar trebui să controleze strict cantitatea de vitamina K consumată în alimente. „100 de grame de pătrunjel conțin 20 de doze zilnice deodată. Spanacul și busuiocul sunt bogate în vitamina K: aceeași cantitate de acestea conține șapte și, respectiv, șase doze zilnice din această vitamină”, spune expertul.
CITEȘTE ȘI: Pătrunjel, rozmarin, oregano: Cum să ai plante aromatice proaspete la tine acasă tot timpul
Dr. Andrei Prodeus adaugă că riscul de formare a cheagurilor de sânge devine mai semnificativ la vârste înaintate, precum și în condițiile unei activități fizice reduse și a unui stil de viață sedentar.
Comentarii: