X

Memorie de elefant: Trucul care te ajută să îți aduci aminte unde ți-ai lăsat cheile sau alte mici detalii asemănătoare

Memorie de elefant: Trucul care te ajută să îți aduci aminte unde ți-ai lăsat cheile sau alte mici detalii asemănătoare. Indiferent dacă este vorba de unde ți-ai lăsat cheile sau de ce ai intrat într-o cameră, toți avem momente când memoria ne joacă feste. Un cercetător de la Cambridge a dezvăluit trucul său ingenios pentru memorie, care te ajută să nu mai ai astfel de probleme.

Memorie de elefant

Conform profesorului Jon Simons, încercarea activă de a-ți aminti ceva poate împiedica recuperarea acelei amintiri. În schimb, el recomandă să te gândești la altceva sau să găsești o modalitate de a te relaxa pentru a recupera amintirile, relatează Daily Mail.

„Ce se întâmplă când încercăm cu adevărat să ne amintim ceva este că, adesea, prin acel efort blocăm memoria să fie recuperată”, a explicat el.

CITEȘTE ȘI: O zi fără stres se cunoaşte de dimineaţă: Ce trebuie să mănânci la micul dejun pentru o memorie bună

„Și abia când acel efort pe care l-am depus se diminuează treptat și poate că ne gândim la alte lucruri sau pur și simplu ne calmăm și ne relaxăm, memoria poate fi recuperată.”

Care este explicația

Acesta și-a dezvăluit trucul în cadrul unui podcast. Gyles Brandreth, gazda podcastului a povestit despre o dată când și-a amintit numele cuiva la care se gândise ultima oară acum 55 de ani.

În răspuns, profesorul Simons a spus: „Fenomenul pe care îl descrii, acel sentiment de «vârful limbii» pe care pare că l-ai avut, unde știi că este acolo, dar nu reușești să îl aduci în minte, este un sentiment foarte comun pe care îl experimentăm cu toții din când în când.

Acel sentiment – că știai că era acolo – sugerează că a fost una dintre acele amintiri care, dintr-un motiv sau altul, a înfruntat timpul și era ceva ce ți-ai amintit.

CITEȘTE ȘI: Efectul cafelei asupra creierului: Câte ceşti pe zi ajută la o memorie mai bună

Și așa se întâmplă, și apoi este interesant cât de des poți să te chinui și să te chinui cu ceva și să încerci cu adevărat să îți amintești și să te zbați – și apoi în momentul în care te gândești la altceva, brusc îți vine în minte și aceasta este o experiență destul de comună”, a explicat cercetătorul.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro