NUTRITIE

Meniu de BUNA VESTIRE / 5 Rețete de PEȘTE preparate în mai puțin de 30 de minute

Foto: Pinterest.com

Buna vestire este pentru crestini una dintre cele mai importante sarbatori de peste an. Dupa Paste si Craciun desigur. Românii sărbătoresc pe 25 martie Buna Vestire.

Tradiţia creştină spune că de Buna Vestire se mănâncă peşte, deoarece este alimentul pe care Iisus Mântuitorul l-a mâncat. „După Înviere, Iisus a mâncat peşte fript şi fagure de miere ca să-şi încredinţeze ucenicii că a Înviat.”

Fie ca doriti un produs preparat dietetic (low carb), fie ca doriti unul preparat normal, va prezentam astazi 5 retete de peste, rapide si usor de facut: 

CITEȘTE ȘI:  PROFESIONIȘTII ne dezvăluie/ Cum pregătim cel mai bun PEȘTE

SOMON LA CUPTOR, CU SPARANGHEL

LOW-CARBIngrediente:
1 cățel de usturoi, tocat
1 file de somon
500gr sparanghel
parmezan
verdeturi

Mod de preparare: Se incalziti cuptorul la 170C. Pregatiti sparanghelul. Intr-o tava asezati hartie de copt si puneti fileul de peste. Aranjati sparanghelul de jur imprejurul pestelui. Presarati parmezan si dati la cuptor timp de 6-10 minute.

SOMON LA CUPTOR, CU PESTO SI FASOLE VERDE

LOW-CARB

Ingrediente (pentru 2 portii):
2 maini de fasole verde proaspata
sare de mare si piper proaspat
2 lamai
2 fileuri de somon de 150 de grame fiecare
2 linguri cu varf de pesto
ulei de masline

Mod de preparare: Incaliziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Taiati capetele de la fasole si puneti-le intr-o oala mare cu apa fiarta (si cu sare) si fierbeti-le 3-4 minute. Intindeti pe masa o bucata de folie de aluminiu, scurgeti jumatate din cantitatea de fasole si puneti -o in centrul foliei. Asezati deasupra un file de somon, cu pielea in jos, si “imbracati -l” cu o lingura de sos pesto. Stropiti pestele cu putin ulei de masline, cu sucul de la o lamaie si asezonati cu sare si piper. Infasurati somonul in folie. Repetati aceeasi pasi si pentru celalat file. Puneti somonul in tava si bagati -l la cuptor 15 minute. Scoteti-l, lasati -l sa se raceasca 5 minute si apoi transferati -l pe o farfurie.

FRITTATA CU SOMON FUME ȘI BROCCOLI

Ingrediente:
5 oua
1 mana de buchetele de broccoli (100g sa zicem)
100g somon afumat sau marinat
1-2 linguri de ulei de masline

CITEȘTE ȘI:  PROFESIONIȘTII ne dezvăluie/ Cum pregătim cel mai bun PEȘTE

Mod de preparare: ungeti vasul cu uleiul de masline, puneti ouale batute, adaugati broccoli si somon taiat feliute si bagati la cuptor pentru aprox 30 minute (pana cand se coaguleaza ouale si se rumenesc un pic).

TACOS CU PESTE SI SOS DE LIME

Ingrediente:
Pentru somon:
500g somon file
2 linguriţe paprika
1 inguriţă usturoi granulat
1 vârf zahăr
sare, piper
Pentru sos:
200ml iaurt
1 linguriţă sos iute (precum Sriracha)
1 lingură suc de lime
sare, piper
Pentru servit
8 foi tortilla sau nachos
1 mână salată verde (sau varză tocată)
felii de lime
felii de jalapeno murat (opţional)

Mod de preparare: Puneti folie de aluminiu pe tigaia grill şi lasti-o să se încălzească. Spalati somonul, frecati-l cu sare, zahăr, piper, paprika şi usturoi. Gatiti somonul pe grătar şi lasati-l cam 8-10 minute cu pielea în jos până e pătruns şi gătit uniform. Puneti somonul deoparte. Pentru sosul de iaurt si lime, amestecati toate ingredientele şi condimentati cu sare şi piper după gust. Serviti-l alaturi de cateva feliute de avocado.

SOMON LA CUPTOR, CU LĂMÂIE ȘI LEGUME

LOW-CARB

Ingrediente (pentru 2 portii):
1/2 zucchini si 1/2 dovlecel ( sau cate o bucata mai mica)
1/2 ardei rosu
1 rosie mare sau cateva cherry
1 ceapa rosie
sare de mare si piper proaspat
2 lamai
2 fileuri de somon de 150 de grame fiecare
ulei de masline

Mod de preparare: Incaliziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Taiati felii legumele si lamaia. Intindeti pe masa o bucata de folie de aluminiu si puneti un mix de legume in centrul foliei. Asezati deasupra un file de somon, cu pielea in jos,  Stropiti pestele cu putin ulei de masline, cu sucul de la o lamaie si asezonati cu sare si piper. Infasurati somonul in folie. Repetati aceeasi pasi si pentru celalat file. Puneti somonul in tava si bagati -l la cuptor 15 minute. Scoteti-l, lasati -l sa se raceasca 5 minute si apoi transferati -l pe o farfurie.

Comentarii: