NUTRITIE SANATATE

Mici secrete pentru prepararea peștelui la grătar

Foto: Pinterest.com

Multora le place peștele la grătar, dar nu prea au îndemânare, după spusele lor. Ba se lipește de grătar, ba se destramă și ajunge în jar, ba una, ba alta și tot la pui și la porc ne întoarcem.

CITEȘTE ȘI: Cum alegem peștele pentru gătit? Cele mai bune sfaturi date de experți

Mici secrete pentru prepararea peștelui la grătar

Lipsă de ustensile potrivite, dar și sfaturi care să le facă viața mai ușoară și grătarul mai reușit ne împiedică să ne bucurăm de gustul delicios al peștelui preparat pe grătar.

În cazul unui file, pielea ține intactă întreaga bucată ca tu să o manevrezi cu ușurință. Nu fâțâi prea mult peștele pe grătar, ci întoarce-l o singură dată cu ajutorul unei spatule.

Dacă pielea e lipită de grătar, mai las-o puțin la rumenit și apoi ar trebui să se desprindă mult mai ușor. Unde mai pui că pielea de păstrăv și cea de scrumbie (și alți pești cu pielea subțire) devin delicios de crocante și exact cât trebuie de aromate. Lucru pe care nu-l putem spune despre peștii cu pielea mai groasă – somon, halibut – care ar fi mai bine să fie curățați de piele după ce îi ridici de pe grătar.

CITEȘTE ȘI: Mirodeniile și condimentele ideale pentru a da gust unui grătar savuros

Mici secrete pentru prepararea peștelui la grătar

Un mic truc pentru a obține un grătar savuros fără prea mult efort este să învelești peștele eviscerat în folie de aluminiu, nu înainte de a-l fi umplut cu câteva felii de lămâie și de a-l condimenta puțin cu sare și ulei de măsline. Îl lași acolo vreo 10 minute, cu o singură întoarcere. Vei obține, fără bătaie de cap, un pește gătit la aburi, dar cu aroma subtilă a fumului de grătar.

Pentru iubitorii de frigărui, înlocuiește carnea de pui/vită/porc/miel cu bucăți de pește alb, cu carne fermă – cod, eglefin (cunoscut și sub numele lui englezesc: haddock), halibut. Timpii de gătire vor fi mult mai scurți, deci vei obține mult mai repede niște frigărui combinate cu legume care vor încânta papilele gustative ale invitaților tăi. Poți experimenta și cu ton sau somon, creveți și scoici trase frumușel în bețe de bambus.

Comentarii: