NUTRITIE SANATATE

Micul dejun ideal dacă ai colesterolul prea mare

rd.com

Micul dejun ideal dacă ai colesterolul prea mare. Micul dejun este necesar nu numai pentru energie, ci și pentru menținerea sănătății. Dacă aveți boli de inimă, boli vasculare sau colesterol ridicat , micul dejun ar trebui să fie potrivit cu aceste afecțiuni, relatează medicul rus Mikhail Kotushov.

Micul dejun ideal dacă ai colesterolul prea mare

„Pentru pacienții cardiaci, terciul este ideal ca sursă de fibre. Mulți oameni știu că colesterolul „rău” duce la hipertensiune, boli cardiace și vasculare, accident vascular cerebral sau diabet de tip 2. Consumul de fulgi de ovăz dimineața scade nivelul colesterolului. Ovăzul scade nivelul de lipoproteine cu densitate scăzută”, spune medicul.

Între timp, el crede că un aport de 5-10 g de fibre pe zi este suficient. Acestea pot fi semințe de chia, semințe de in, leguminoase, fructe, avocado sau legume.

CITEȘTE ȘI: Care este cel mai bun mic dejun pentru cei care au probleme cu tiroida

Kefirul, varza și o serie de alte produse vor ajuta ficatul să se refacă, spune Dr. Mikhail Kutushov. Potrivit acestuia, este, de asemenea, important să renunțați la obiceiurile proaste și să beți mai multă apă curată.

Alte beneficii ale fulgilor de ovăz

Fulgii de ovăz vă ajută să vă controlați greutatea

Aceasta promovează eliberarea hormonului colecistokinină, care controlează apetitul uman și induce o senzație de sațietate în corpul nostru.

Fulgii de ovăz conțin beta-glucan, care stimulează sistemul imunitar și, ca urmare, crește rezistența organismului la diferite tipuri de infecții.

Ovăzul stabilizează nivelul zahărului din sânge

Ca urmare a conținutului ridicat de fibre solubile din ovăz, zahărul intră mai greu în sânge.

Ovăzul îmbunătățește eficiența antrenamentelor sportive

Acestea sunt o sursă excelentă de proteine și carbohidrați. Consumul de fulgi de ovăz pentru micul dejun înainte de antrenament vă va ajuta să obțineți rezultate sportive mai bune.

Ovăzul este un aliment fără gluten. Prin urmare, dacă îl evitați în dieta dumneavoastră, fulgii de ovăz și mâncărurile cu fulgi de ovăz sunt un înlocuitor excelent pentru produsele de patiserie cu făină de grâu.

Fulgii de ovăz stabilizează somnul

Ea stimulează producția a doi hormoni foarte importanți: melatonina și serotonina. Melatonina este responsabilă de ritmurile circadiene ale corpului nostru, iar deficitul de serotonină poate duce la insomnie

Ovăzul conține vitamine și minerale importante

Ovăzul bogat în nutrienți conține tiamină vitală, magneziu, fosfor, zinc, mangan, seleniu și fier.

Fulgii de ovăz sunt o sursă de carbohidrați complecși. Conform recomandărilor multor organizații de sănătate, carbohidrații complecși ar trebui să reprezinte 50-60% din conținutul caloric al dietei unei persoane.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun mic dejun pentru cei care suferă de diabet și fiere leneșă

În plus, fulgii de ovăz conțin proteine proteice în cantități mari – ajută la creșterea masei musculare. Colina, care este, de asemenea, inclusă în compoziția sa, este o substanță asemănătoare vitaminei care facilitează metabolismul grăsimilor, accelerează regenerarea celulelor hepatice și previne formarea calculilor biliari.

În bolile pancreasului, vezicii biliare și ficatului, beneficiile fulgilor de ovăz sunt inestimabile. Biotina din compoziția acestui aliment este o substanță organică solubilă în apă care combate dermatita și alte boli de piele, potrivit actualno.com.

Compoziția bogată face din fulgii de ovăz simpli un mic dejun ideal care vă va da energie și vă va umple pentru cel puțin o jumătate de zi. Fulgii de ovăz nu încarcă stomacul și nu creează o senzație de greutate, deoarece sunt destul de ușor digerabili.

Comentarii: