Miere cu scorțișoară: Combinația care are un efect puternic asupra unor boli grave. Mierea și scorțișoara au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru menținerea sănătății umane. Mierea are o istorie bogată care datează din textele antice grecești, romane, vedice și egiptene, în timp ce scorțișoara a fost utilizată în medicina populară chineză și ayurvedică de peste 2 000 de ani.
Dacă una este bună pe cont propriu, înseamnă că cele două împreună pot fi și mai benefice? Iată ce trebuie să știți despre combinația de miere și scorțișoară.
Un beneficiu major al scorțișoarei – fie că este scorțișoară cassia, scorțișoară Ceylon sau scorțișoară Saigon – este conținutul său de antioxidanți. Acesta ajută la reducerea daunelor provocate de radicalii liberi și încetinește procesul de îmbătrânire.
Deoarece scorțișoara are proprietăți antimicrobiene, aceasta poate fi utilizată pentru a optimiza igiena orală, a combate infecțiile și a menține sănătatea pielii. Cercetările arată că uleiul de scorțișoară ajută la îmbunătățirea respirației urât mirositoare și a cariilor dentare, ameliorează problemele respiratorii, cum ar fi răceala comună și durerile în gât, și calmează iritațiile, roșeața și umflăturile pielii.
CITEȘTE ȘI: Miere neagră: O bombă de vitamine pentru imunitate – Cum să o prepari
S-a demonstrat că flavonoidele din scorțișoară ajută la ameliorarea inflamațiilor, reduc umflăturile, ameliorează durerile musculare și reduc severitatea reacțiilor alergice.
Cercetările arată că scorțișoara poate reduce mai mulți dintre cei mai comuni factori de risc pentru bolile de inimă, inclusiv nivelurile ridicate de colesterol, nivelurile ridicate de trigliceride și hipertensiunea arterială. Aceasta poate fi un coagulant benefic al sângelui, care ajută organismul să formeze cheaguri de sânge și promovează circulația sângelui.
Studiile arată că scorțișoara are efecte antidiabetice și poate reduce nivelul zahărului din sânge și îmbunătăți sensibilitatea la hormonul insulină, ceea ce o face unul dintre cele mai bune alimente pentru diabetici.
S-a constatat că antioxidanții din scorțișoară ajută la protejarea împotriva dezvoltării tulburărilor neurologice, cum ar fi boala Alzheimer și boala Parkinson.
Studiile au arătat că scorțișoara are efecte anticancerigene, ceea ce o face un potențial aliment care luptă împotriva cancerului. De asemenea, s-a demonstrat că are efecte anti-tumorale împotriva mai multor tipuri de celule canceroase.
Polenul de albine din miere ajută la creșterea imunității și poate îmbunătăți simptomele alergiilor printr-un concept numit imunoterapie. Studiile au arătat că consumul de polen local reduce sensibilitatea unei persoane în timp, reducând astfel simptomele de alergie.
O doză zilnică de miere furnizează antioxidanți care promovează sănătatea și care ajută la blocarea radicalilor liberi din organism și la prevenirea unei serii de boli. Cercetările arată că consumul de miere crește nivelul sanguin de polifenoli care luptă împotriva bolilor și alți antioxidanți care susțin activitatea enzimatică.
Cercetările arată că o singură doză de miere poate reduce producția de mucus și tusea. Un studiu a constatat că mierea a fost la fel de eficientă ca difenhidramina și dextrometorfanul, două ingrediente utilizate frecvent în medicamentele fără prescripție medicală pentru tuse.
Studiile arată că mierea este un agent antibacterian care promovează vindecarea rănilor și creează un mediu neospitalier pentru bacterii. Ea poate fi folosită pentru a trata rănile, arsurile și ulcerele cutanate.
Atât mierea, cât și scorțișoara au proprietăți antimicrobiene, antiinflamatoare și antioxidante puternice, motiv pentru care au fost folosite în medicina antică pentru a ameliora o serie de afecțiuni.
Motivele pentru care aceste două superalimente creează un efect atât de puternic asupra organismului variază, dar în general se concentrează în jurul capacității lor de a controla inflamația, de a lupta împotriva radicalilor liberi și de a stimula funcția imunitară.
Atunci când sunt folosite împreună, pudra de scorțișoară și mierea oferă o serie de beneficii pentru sănătate, îmbunătățind colesterolul și sănătatea sistemului imunitar, ajutând în același timp la scăderea în greutate și la combaterea bolilor de inimă. Compușii găsiți în ambele alimente se combină pentru a avea cel mai bun efect, ceea ce le face un adaos perfect la ceai, rețete sau chiar la un pahar cu apă.
Scorțișoara și mierea împreună pot fi benefice pentru gestionarea sănătoasă a zahărului din sânge.
Conform unui studiu, s-a observat că mierea determină o creștere mai mică a nivelului de glucoză din plasmă la diabetici în comparație cu dextroza și zaharoza.
Scorțișoara și mierea conțin compuși benefici care ajută la creșterea energiei.
Mierea și scorțișoara pentru pierderea în greutate – o metodă clasică de combatere a excesului de greutate
Medicina populară chineză a folosit scorțișoara pentru a promova un flux de energie sănătos timp de secole, iar datorită proprietăților sale de stimulare a insulinei, scorțișoara este cunoscută pentru a da oamenilor energie, deoarece stabilizează zahărul din sânge și îmbunătățește acțiunea insulinei în creier.
Mierea este plină de micronutrienți și antioxidanți care ajută la creșterea nivelului de energie, combaterea inflamațiilor și reducerea semnelor de îmbătrânire.
Combinația de miere și scorțișoară poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă prin mai multe mecanisme. Pentru început, atât mierea, cât și scorțișoara s-au dovedit a avea un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol.
O meta-analiză a constatat că suplimentarea cu scorțișoară poate reduce colesterolul total cu o medie de 16 mg/dL, colesterolul LDL (rău) cu 9 mg/dL și trigliceridele cu 30 mg/dL, în timp ce crește ușor colesterolul HDL (bun). Între timp, s-a demonstrat că mierea scade colesterolul LDL și trigliceridele.
În plus, atât mierea, cât și scorțișoara sunt bogate în antioxidanți, care pot îmbunătăți fluxul sanguin către inimă și pot preveni formarea cheagurilor de sânge, reducând potențial riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.
Compușii antioxidanți găsiți în mierea pură și scorțișoară au fost strâns legați de scăderea tensiunii arteriale. Deși există puține cercetări pe această temă, un studiu a arătat că consumul de miere a redus tensiunea arterială sistolică pe termen scurt și poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de apariție a hipertensiunii.
CITEȘTE ȘI: De ce ar trebui să bei apă cu miere în fiecare dimineață
În cele din urmă, această combinație de proprietăți antiinflamatorii poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, deoarece inflamația cronică este un factor-cheie în problemele cardiace.
Mierea și scorțișoara sunt două superalimente care pot ajuta la creșterea imunității, combaterea alergiilor și a diabetului, promovarea detoxifierii și combaterea infecțiilor tractului urinar. De asemenea, acestea sunt benefice pentru piele, sistemul cardiovascular, sănătatea cognitivă și sănătatea dentară, potrivit actualno.com.
Este ușor să adăugați scorțișoară și miere la regimul dumneavoastră sănătos. Puteți combina o jumătate de linguriță de pudră de scorțișoară, o linguriță de miere și o cană de apă. De asemenea, puteți adăuga scorțișoară și miere la smoothie-uri, ceai, boluri pentru micul dejun și produse de patiserie.