FRUMUSETE SANATATE

Mierea, “aurul” oferit de natură omului! Specialiştii vă dau câteva ponturi despre cum poate fi folosită pentru înfrumuseţare

Foto: Pinterest.com

Despre miere, s-au scris tratate întregi. O adevărată comoară pentru sănătate, un panaceu universal, o minune, o desfătare a papilelor gustative, mierea este apreciată în medicină şi în nutriţie din cele mai vechi timpuri.

În cele mai noi vremuri, mierea este extrem de folosită şi în industria de înfrumuseţare, în creme şi măşti, tratamentele faciale pe care uneori le putem prepara chiar şi acasă.

Despre miere, specialiştii spun că are proprietăţile vindecătoare, antiseptice, antibacteriene şi antiinflamatoare şi ajută la păstrarea supleţii tenului, motiv pentru care e bine să descoperiţi cele mai inedite remedii naturiste. Am găsit câteva în clickpentrufemei.ro şi vi le împărtăşim.

Citeşte şi: Abia acum s-a aflat: Ce spune forma palmei despre fiecare persoană

Dulce şi… frumoasă, ca mierea!

Sigur s-ar potrivi de minune o asemenea lozincă pentru pielea dumneavoastră, după ce veţi apela la beneficiile acestui aliment-medicament. Iar uneori, totul poate fi extrem de simplu: pentru piele frumoasă şi catifelată e suficient să aplicaţi pe ten… miere. O lăsaţi 20 de minute, iar după ce a acţionat, o îndepărtaţi treptat cu apă călduţă, masându-vă delicat.

„Proprietăţile hidratante şi calmante ale mierii te ajută să ai un ten catifelat, radiant şi strălucitor. Zaharurile conţinute de miere sunt un humectant natural, ceea ce înseamnă că măresc conţinutl de apă al pielii şi reduc senzaţia de piele uscată, chiar şi după ce mierea a fost îndepărtată de pe faţă„, spune cosmeticiana Ildi Pekar, pentru eva.ro.

De asemenea, puteţi folosi mierea şi ca exfoliant: se recomandă să o aplicaţi pe ten masând uşor, cu mişcări circulare. După câteva minute, o îndepărtaţi spălându-vă cu apă caldă. Experţii susţin că enzimele din miere funcţionează precum un exfoliant delicat, eliminând celulele moarte şi lasă pielea radiantă.

Mierea are proprietăţi antiinflamatorii, motiv pentru care reduce zonele înroşite şi umflate ale coşurilor. De asemenea, proprietăţile sale antibacteriene combat bacteriile care provoacă apariţia coşurilor. Menţine pielea hidratată, reglează şi controlează producţia de sebum. Pentru asta, aplicaţi miere direct pe zona afectată de coşuri, lăsaţi să acţioneze timp de 10-15 minute, apoi clătiţi.

Comentarii: