SANATATE

”Mierea de aur”: Antibioticul și antiinflamatorul natural. Ajută în combaterea răcelilor, problemelor digestive și a rănilor

publika.md

Mierea de aur, antibiotic și antiinflamator natural cu superputeri. 

Mierea este de ”aur” în esența ei. Poate fi însă potențată în mod simplu și miraculos, cu unul dintre cele mai puternice și valoroase condimente din lume.

Așa cum există laptele de aur, putem apela și la mierea de aur, mai ales în sezonul rece. Cum se prepară mierea cu turmeric și de ce este bine să o consumăm.

De mii de ani, condimentele indiene au fost folosite în diverse afecțiuni și suferințe. De la tăieturi minore la arsuri grave, turmericul a fost mereu un remediu instant pentru a trata probleme. Iar asta datorită proprietăților miraculoase ale turmericului.

De la răceală banală la dureri de gât, roșu în gât, combinația de miere și turmeric este incredibil de puternică, cu proprietăți antibiotice și antiinflamatoare dovedite și reprezintă o alternativă excepțională pentru medicamentele convenționale.

Aceste două ingrediente spectaculoase se găsesc ușor și oricine și le poate permite. Mierea și turmericul se folosesc pentru o varietate de afecțiuni: răceli, viroze, probleme digestive, tăieturi, răni, spasme musculare, probleme ale pielii.

Mierea cu turmeric, remediu sigur pentru cele mai întâlnite boli. Sunt puține afecțiunile pe care această combinație reușită să nu le poată ameliora, potrivivt doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Miere produsă în România, mai bună decât medicamentele – Ajută ficatul, rinichii, ochii și alte organe

Acest remediu se folosește de mii de ani în medicina ayurvedică, indiană și chineză.

De ce este turmericul atât de puternic?

Datorită compusului valoros pe nume curcuma. Ca un polifenol, curcuma are multiple proprietăți vindecătoare în majoritatea bolilor. Este un antioxidant puternic, foarte bun pentru piele, cu proprietăți antiseptice, antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare cu efecte rapide.

De ce este mierea atât de puternică?

Mierea poate combate infecții fără a crea bacterii rezistente, așa cum fac antibioticele moderne. Este foarte puternică și ar trebui să fie prima noastră ”armă” la care apelăm în cazul infecțiilor. Mulți savanți au recunoscut, de-a lungul vremii, că mierea este mult mai eficientă în tratamentul anumitor afecțiuni decât antibioticele convenționale. Mierea poate trata local infecții, răni, tăieturi. De asemenea, consumată intern, poate trata o mulțime de probleme.

Beneficiile turmericului

  • Reduce inflamațiile
  • Îmbunătățește digestia
  • Reduce durerea
  • Previne cancerul
  • Combate anxietatea și depresia

Beneficiile mierii

  • Este un superaliment
  • Are nenumărate proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare
  • Eficiența și în unele afecțiuni ale pielii cum ar fi psoriazisul sau herpesul
  • Proprietăți antimicrobiene
  • Ameliorează tusea
  • Ameliorează răcelile și virozele
  • Ajută în gripă
  • Ajută în bolile digestive, combate infecția cu Helicobacter pylori
  • Ameliorează infecțiile tractului respirator
  • Vindecă insomnia, îmbunătățește calitatea somnului

Iată ce spune nutriționistul Dumitru Bălan despre miere: “Nu este recomandată copiilor sub vârsta de 1 an, pentru a preveni botulismul, o afecțiune gravă care poate duce în final și la paralizie. Nu uita să îndulcești deserturile pe care le prepari în casă cu miere, fiind mult mai sănătoasă decât zahărul, dar în același timp te sfătuiesc să o consumi cu moderație, pentru a limita riscurile de creștere a glicemiei.”

Cum se prepară mierea de aur, mierea cu turmeric

Este o rețetă simplă, pe care o puteți folosi pe tot parcursul sezonului rece.

La 250 g miere adăugați 2 picături ulei esențial de lămâie și 1 lingură mare de turmeric pulbere.

Amestecați bine toate ingredientele și păstrați compoziția într-un borcan de sticlă, la temperatura camerei. Consumați trei lingurițe pe zi. Una pe stomacul gol, dimineața, ideal alături de un pahar mare cu apă călduță sau apă cu lămâie. În felul acesta îmbunătățiți sistemul imunitar.

CITEȘTE ȘI: Unul dintre cele mai puternice ‘medicamente’ naturale: De ce e bine să consumăm faguri de miere

Atenție, mierea nu se adaugă în lichide fierbinți, fiindcă îți pierde proprietățile.

Mierea de aur tratează răceala, nasul înfundat, problemele articulare, ajută la digestie și stimulează sistemul imunitar. Ameliorează insomnia, problemele de gât și plămâni, ajută digestia și tranzitul intestinal.

Cui nu i se recomandă mierea de aur

*Mierea de aur nu este indicată diabeticilor, celor care suferă de afecțiuni ale vezicii biliare, hemofilie sau hipertensiune.

*Acest articol este informativ și nu înlocuiește sfatul medicului.

Comentarii: