RELATII

MINCIUNILE pe care le spui zilnic

Oamenii mint cand incearca sa se faca placuti. Mint cand vor sa para competenti. Iar, uneori, mint din pura placere. Un studiu al Universitatii din Massachusetts a descoperit ca 60% dintre oameni mint cel putin o data intr-o conversatie de 10 minute si spun, in medie, doua trei minciuni.

Potrivit Reader’s digest  iata 5 minciuni pe care le spui zilnic:

Iubitul tau este minunat 🙂

Nu, nu este! De fapt este un fustangiu notoriu, insa nici prin cap nu-ti trece sa-i spui prietenei tale asta. Nu, pentru ca urasti conflictele. Insa psihologii sunt de parere ca iti este frica. „Este datoria ta ca prieten sa raspunzi onest la intrebarile importante atunci cand iti sunt puse”, ne recomanda ei.

Ar trebui sa-ti reamintesti ca persoanele indragostite nu vad intotdeauna clar actiunile persoanei iubite, motiv pentru care au nevoie sa fie avertizati atunci cand ei sunt prea orbi pentru a identifica pericolul. Sigur, pritena ta s-ar putea sa-si doreasca sa nu mai vorbeasca niciodata cu tine pentru ca dezvalui adevarata fata a iubitului ei, insa daca iti tii gura inchisa si o lasi sa se aventureze intr-o casnicie care nu-i face bine, urmatoarea intrebare ar putea fi: „De ce nu ai spus nimic?”.

Imi place cum m-ai tuns 🙂

Parul tau nu pare sa fi fost nici macar deranjat de foarfeca. Multor oameni le este teama sa le spuna angajatilor din saloanele de infrumusetare sau chelnerilor ca serviciile pentru care au platit nu merita nici macar doi bani.

DIETA de 6 zile a Monicăi Bellucci

Alimente care ARD rapid grăsimile. Introdu-le în meniul tău zilnic!

Beneficiile ascunse ale pâinii. De ce este bine să o consumi cu moderaţie, dar FRECVENT

Intr-un studiu, 85% dintre cei care au luat masa la restaurant le-au spus chelnerilor ca s-au simtit foarte bine cand e fapt s-au simtit mizerabil.

„Lucrul cu adevarat interesant descoperit de noi este ca persoanele care si-au ascuns neplacerea cu o minciuna au lasat bacsisuri mai mari decat cei care n-au avut de ce sa se planga”, a declarat Guy Winch, in Psychology Today.

Motivul? Disonanta cognitiva in care „care se intampla atunci cand actiunile unei persoane nu se potrivesc cu credintele sale, creandu-se astfel o stare de disconfort psihologic si emotional”. Oamenii incearca sa rezolve disonanta cognitiva printr-o superrecompensare. Ceea e inseamna ca desi esti nemultumit de cum te-ai tuns ii vei lasa coafezei un bacsis frumusel.

Ma dau in vant dupa sosul de anghinare

Adevarul ca nimanui nu-i place sosul de anghinare. Cu toate acestea, s-a intamplat sa te afli la o petrecere unde era servit si sos de anghinare care era de neinghitit. Ti-ai luat, insa, inima in dinti, ai gustat putin si i-ai spus gazdei ca este excelent. Acum la fiecare petrecere, gazda te intampina cu „Cum stiu ca iti place sosul de anghinare ti-am facut si tie putin”.

Ai spus o mica minciuna pentru a face o persoana sa se simta bine si acum pierzi o mancare excelenta din aceasta cauza (regula este valabila pentru multe feluri de mancare, nu doar despre anghinare).

Cele mai cancerigene alimente. VEZI cât de DES le consumi!

Cum scapi de durerea de cap în 30 de secunde. FĂRĂ PASTILE!

Știi ce să NU COMANZI la restaurant? Lista produselor pe care însăși CHELNERII nu le-ar comanda

Partea buna este ca vei fi perceput drept o persoana de onoare, cu principii puternice. Un studiu realizat de catre Wharton Business School sustine ca „indivizii cu intentii altruiste sunt vazuti ca fiind mai morali, benevoli si onesti chiar si atunci cand mint”. Acest lucru te va ajuta sa inghiti mai usor sosul de anghinare, nu-i asa?

Sunt bine, pe bune

Nu, nu esti bine, te simti groaznic. Insa, fie nu doresti sa-ti impovarezi prietenii cu problemele tale, fie presupui ca ei nu-si doresc sa fie impovarati cu ele.

Atitudinea ta este de inteles, insa ca mecanism de aparare este unul slab. Pentru ca nu-ti infrunti si nu-ti depasesti fricile, sustine psych2go.com. Sau poate nu ai analizat suficient situatia asa ca nu stii ce sentimente te incearca, considera Bustle.com.

Atunci cand te gandesti, realizezi ca poate ai reactionat gresit sau poate ca ai fost mult prea obosit dupa o zi grea la birou.

Copilul meu nu este gras

Poate ca…. micutul tau nu este supraponderal. Insa potrivit unui nou studiu o treime din parinti subestimeaza greutatea copiilor lor.

Cea mai UȘOR DE MANIPULAT femeie, în funcție zodie. VEZI ce nativă este vizată

Alimentele și condimentele care ne fac FERICIȚI

Orele cele mai PERICULOASE pentru DIETA

Mai rau, un copil obez cu un IMC (Indicele de Masa Corporala) de 98% „sunt sanse de 80% ca parintii sa-l clasifice ca avand o greutate sanatoasa”, potrivit unui raport aparut in Daily Mail.

Autorul studiului Sanjay Kinra, doctor la London School of Hygiene & Tropical Medicine a declarat pentru sursa citata: „Daca parintii nu sunt capabili sa clasifice cu acuratete greutatea propriului copil s-ar putea sa nu fie motivati sa aplice schimbarile prin care micutul sa ajuga la o greutate sanatoasa”.

Comentarii:
preload imagepreload image