SANATATE

Mineralul care are un rol important în prevenirea și tratarea cancerului

Foto: Pinterest.com

Mineralul care are un rol important în prevenirea și tratarea cancerului. Seleniul este unul dintre cele mai importante minerale pentru organismul nostru. Rolul său este important și pentru funcționarea sistemului imunitar.

Dar beneficiile sale nu se opresc aici.

Mineralul care are un rol important în prevenirea și tratarea cancerului

„Studiile efectuate în mai multe țări dovedesc importanța sa în prevenirea și tratarea cancerului. La pacienții cu cele mai frecvente tipuri de cancer care au primit suplimente de seleniu, s-a înregistrat o reducere cu 49% a mortalității.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! Cinci simptome comune care îți arată că ai putea avea un deficit grav de seleniu

În Finlanda, ca urmare a „selenizării ” populației, morbiditatea totală a scăzut cu 47%, inclusiv frecvența bolilor endocrine cu 77%, a bolilor cardiovasculare de 2,5 ori și a cancerelor de 1,8 ori”, spune medicul rus Yuri Kuzmenkov.

Acest mineral a fost descoperit în 1817 și și-a primit numele în onoarea tovarășului natural al planetei noastre. Acesta este un element destul de rar, care, cu toate acestea, este foarte important pentru funcționarea tuturor organelor și sistemelor.

Faptul este că face parte din una dintre cele mai importante enzime antioxidante care previne deteriorarea nucleului, a membranelor și a ribozomilor celulei. A doua direcție a activității sale în organism este participarea la sinteza hormonului triiodotironină și la metabolismul altor hormoni tiroidieni.

Seleniul are, de asemenea, un efect semnificativ asupra producției de proteine. Este legat funcțional de metabolismul iodului și al zincului, reglează absorbția și consumul vitaminelor A, C, K și mai ales al vitaminei E.

Acest mineral face parte din mai mult de 200 de hormoni și enzime din organismul nostru. Cantitatea necesară de acesta este următoarea: un adult are nevoie de doar 70-100 micrograme pe zi (pentru femeile însărcinate și cele care alăptează până la 200), dar această cantitate nu poate fi obținută întotdeauna din alimente.

Cele mai bogate în acest mineral sunt ciupercile uscate, curmalele, untura, fructele de mare și peștele de mare, produsele din grâu (cereale și pâine), brânza feta. Dar campioana este nuca de Brazilia – 50 de grame din acest produs conțin o doză toxică de seleniu.

Atunci când 800 de micrograme din acest oligoelement pe zi intră în organism, are un efect toxic, care se manifestă prin greață, vărsături, tulburări emoționale și tulburări nervoase, pot apărea dermatite și alopecie (căderea focalizată a părului).

CITEȘTE ȘI: Protejează-ți organismul de microbi consumând ciupercile sub orice formă

Este deficitar în sol, de aceea unele produse alimentare sunt îmbogățite cu acest oligoelement, de exemplu ouăle, pâinea, laptele, chefirul. De asemenea, se găsesc la vânzare ape minerale cu un conținut ridicat de seleniu. Iar în agricultură se folosesc furaje și îngrășăminte la care se adaugă, potrivit actualno.com.

Comentarii: