De la elimarea petelor până la degresare, citiți mai departe pentru a descoperi unele dintre beneficiile pentru îngrijirea pielii pe care e are sucul de lămâie, care este foarte bogat în vitamina C. Iată la ce ajută:
Datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice, lămâia este un remediu natural binecunoscut folosit pentru calmarea iritațiilor și pentru a ajuta la îndepărtarea punctelor negre. Deoarece acizii din sucul de lămâie pot irita în special pielea sensibilă, diluați sucul cu apă înainte de a utiliza un tampon de bumbac pentru a șterge pielea, recomandă dcmedical.ro.
CITEȘTE ȘI: Te trezești cu fața umflată dimineața? Ar putea fi vorba despre ceva ce ai făcut cu o seară înainte
Aplicat local, sucul de lămâie va acționa pentru a reduce treptat apariția petelor și a cicatricilor acneice. Cu un tampon de bumbac, ștergeți cu suc de lămâie proaspăt orice cicatrice VINDECATĂ sau pete întunecați. Se clătește cu apă călduță după cinci minute și se usucă. Atenție, dacă pielea dvs. se înroșește, se irită sau vă mănâncă după aceea, acest tratament nu este potrivit pentru pielea dumneavoastră! În caz contrar, repetați acest proces zilnic pentru efecte notabile.
Dacă aveți pete întunecate pe coate lămâia este o soluție rapidă și ușoară pentru o piele mai uniformă. Pe măsură ce pielea de pe coate și genunchi este frecată constant de îmbrăcăminte, crește un strat mai gros și protector de piele mai închisă la culoare. Frecarea unei jumătăți de lămâie pe cot vă poate ajuta să deschideți zona. Repetați de două ori pe săptămână, lăsând să acționeze aproximativ 15 minute, apoi clătiți cu apă caldă. Deoarece lămâia se poate usca, după ce v-ați uscat pielea, aplicați o cremă hidratantă.
CITEȘTE ȘI: Sănătatea are chipul tău: 5 semne pe față care arată abuzurile alimentare pe care le faci
Sucul de lămâie conține multă vitamina C sub formă de acid ascorbic. Vitamina C face o treabă excelentă la pigmentare, dacă este aplicată seara, fără să irite prea atare și ar putea contribui la creșterea colagenului din piele. Este, de asemenea, un antioxidant care combate radicalii liberi, ceea ce îl face bun la protejarea pielii de efectele nefaste ale soarelui.