Mucenicii moldovenesti sunt de departe cei mai buni. Insa, cum anul acesta mucenicii pica in timpul postului Pastelui, multa lume se fereste sa-I mai prepare.
Nu trebuie sa te descurajezi insa. Exista si retete de mucenici moldovenesti de post. Iata cum se prepara!
CITEȘTE ȘI: E vremea mucenicilor – Cea mai simplă reţetă pentru prepararea lor acasă
Intr-un castron adauga faina si in mijlocul acesteia drojdia. Peste drojdie se adauga putin lapte caldut si se amesteca pentru a se dizolva. Se acopera cu putina faina si se lasa sa creasca putin.
In laptele ramas se dizolva zaharul si sarea. Se adauga apoi laptele (ai grija sa nu fie oparit), uleiul si coaja de lamaie si de portocala si se amesteca bine pana cand se obtine un aluat omogen.
Se acopera aluatul si se lasa la dopsit pana isi dubleaza volumul.
Imparte aluatul in 8 bucati egale. Ruleaza fiecare bucata si impleteste-o pentru a obtine forma de mucenici.
Adauga mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-I sa creasca, recomanda acasa.ro. Inainte de a-i baga la cuptor ii poti unge cu putin ulei pentru a fi luciosi.
Mucenicii se coc la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 15-20 minute sau pana cand sunt bine patrunsi.
Cand sunt gata se ung bine cu miere si se presara nuca macinata peste ei.