Nimic nu se compară cu o cămară plină cu borcane de bunătăți preparate în casă.
Este timpul să ne satisfacem dorințele târzii cu murături în oțet sau saramură, preferatele sezonului rece.
CITEȘTE ȘI: Vremea murăturilor: Cât oțet se pune pentru a avea parte de cele mai bune murături
Murături pentru iarnă: Gogoșari cu conopidă
Ingrediente:
- 5 kg gogoșari
- 3 kg conopidă
- 1 litru oțet
- 1 kg zahăr
- 1 litru apă
- 5 linguri sare pentru murături
- boabe de piper și de muștar
- hrean
Murături pentru iarnă: Gogoșari cu conopidă
Mod de preparare:
Începem cu gogoșarii pe care îi spălăm bine și îi curățăm.
Urmează să îi tăiem felii, după preferință.
Apa, oțetul, sarea și zahărul împreună cu boabele de piper și de muștar le punem la foc.
Când încep să fiarbă adăugăm gogoșarii și îi opărim pentru 3 minute.
După ce îi scoatem, îi lăsăm să se răcească.
În timpul acesta pregătim conopida.
O spălăm bine și o porționăm în buchețele mici.
Punem în borcane o bucată de hrean, apoi un rând de gogoșari, iar peste ei așezăm conopida.
Așa facem cu fiecare borcan în parte.
Deasupra turnăm amestecul format din apă, oțet, sare și zahăr.
Comentarii: