X

Naţionala de baschet feminin are în staff o antrenoare şcolită la înalt nivel. Miruna Crasnic este însă şi un personaj aparte: e campioana la powerlifting şi la… tatuaje

O fostă baschetbalistă și campioană națională la powerlifting, Miruna Crâsnic este, la 36 de ani, prima antrenoare cu licență FIBA din România. Până când va face pasul cel mare, Miruna debutează ca secund al naționalei feminine de baschet în meciul România – Danemarca, din preliminariile EuroBasket 2021, meci care se va juca la Timișoara, pe 14 noiembrie.

Miruna Crâsnic a absolvit prestigioasele cursuri organizate de Federația Internațională de Baschet, iar în cei 3 ani de studiu, a avut ocazia să învețe meserie de la cei mai buni tehnicieni din lume. I

„Este o școală elitistă, unde avem profesori de nivel mondial, sunt antrenori care au câștigat Euroliga, Eurobasket, antrenori din NBA. Mie îmi place în mod special Real Madrid, dar nu mă văd antrenând băieți”, a povestitsecundul” echipei naționale feminină de baschet, care a adus parcă şi un aer mai optimist în lot.

„Să fac parte din staff-ul lotului național de senioare este o onoare. Avem șanse să ne calificăm la Eurobasket. Sunt convinsă că vom începe cu dreptul împotriva echipei din Danemarca”, a spus Miruna.

Citeşte şi: Care este cea mai potrivită ORĂ pentru a face mișcare

De la baschet, la powerlifting

Baschetul nu este singurul sport din viața Mirunei Crâsnic. În 2015, a devenit campioană națională la…powerlifting, un sport care aduce mult cu halterele. A cucerit titlul după o pregătire în timp-record.

„Nu am putut să le fac în paralel, dar în anul în care am renunțat să mai fiu jucătoare, am zis că merită să dau o șansă powerlifting-ului. În acea vară am făcut pregătire intensă trei luni, m-am prezentat la campionatul național și l-am câștigat. A fost o ambiție personală” a mărturisit Miruna Crâsnic.

Însă nu doar adrenalina este pasiunea ei, ci şi… tatuajele. Fosta baschetbalistă are mai mult de 15 desene pe piele.

„Am început destul de devreme, unele decizii le-am regretat, dar cred că toți pasionații de tatuaj trec prin asta la un moment dat. Am renunțat să le mai număr după 15 încolo. Pe mână am portetul mamei mele, care a murit când aveam 17 ani și am vrut să o am mereu aproape”, a mai povestit tânăra antrenoare.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro